usvojena žalba DORH-a

Zatvorenik dobio veću kaznu jer je u kaznionici odgurnuo i ugrizao policajca

Objavljeno: 27.07.2022. 09:59

Zadnja izmjena: 27.07.2022. 09:59

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1980.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu.

Kako stoji na stranicama DORH-a, Općinski sud u Varaždinu prvobitno je osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Inače, kako podsjeća DORH, optuženik je prvobitno u veljači proglašen krivim jer je u kolovozu 2017. godine kao zatvorenik u kaznionici odgurnuo službenika pravosudne policije i ugrizao ga za mali prst i dlan lijeve ruke te ga ozlijedio. Žalba je tada podnesena zbog odluke o kazni budući da državno odvjetništvo smatra kako je djelomična uvjetna osuda preblaga kazna za osuđivanu osobu te nije primjerena težini i opasnosti počinjenog kaznenog djela.

Međutim, nadalje stoji kako je Županijski sud u Osijeku prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca bez primjene djelomične uvjetne osude, utvrdivši da je optuženik preblago kažnjen budući da se radi o osuđivanoj osobi.

Komentari