Isplanirao ubojstvo

Zatvorenik u Lepoglavi prijetio da će ubiti sutkinju, imao detaljan plan

Objavljeno: 19.02.2024. 11:19

Zadnja izmjena: 19.02.2024. 11:31

Foto: Ilustracija (fotografija ne prikazuje mjesto ni aktere događaja)

Osuđenik D. R. (45) svom je zatvorskom cimeru N. D. u izdvojenom odjelu Kaznionice u Lepoglavi rekao kako će, kad izađe iz zatvora, likvidirati sutkinju Županijskog suda u Varaždinu, prenosi Jutarnji list.

Njegov je cimer na to napisao pismo varaždinskoj sutkinji u kojem joj navodi kako ima informacije o osobi koja priprema njezino ubojstvo, a spomenuti D. R. 'zaradio' je još jednu kaznenu prijavu za prijetnje smrću.

 - Postavit ću joj ručnu bombu u cvjetni aranžman na grobu njezine majke. Ako ne tako, naći ću neki drugi način da je riješim – rekao je D. R. svom cimeru.

'Radi se o konzumentu droge'

Kako navodi Jutarnji list, okrivljenik se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u splitskom zatvoru te čeka suđenje zbog svojih riječi u lepoglavskom zatvoru, a zbog prijetnji bi mogao dobiti novih 14 mjeseci zatvora. Cimer okrivljenog, N. D., otkrivanjem informacija pokušao je za sebe ishoditi pogodnost puštanja na iz istražnog zatvora na slobodu.

- U poslanom pismu N. D. je naveo da ja njemu pomognem i da će mi on tada reći ime osobe koja priprema moje ubojstvo. Nakon što su mi policajci uručili poruku o pravima žrtve, tada sam saznala da bi to mogao biti D. R. Okrivljenom sam osobno odredila istražni zatvor 3. listopada 2022. godine, a primijetila sam da se radi o konzumentu droge koji ima problema s agresivnim ponašanjem i da bi radi toga prijetnje mogao ostvariti – rekla je varaždinska sutkinja za Jutarnji list.

Komentari