izvanredno priopćenje

Završen očevid u bolnici u Novom Marofu: Evo što je policija utvrdila!

PU varaždinska

Objavljeno: 30.07.2021. 19:11

Zadnja izmjena: 30.07.2021. 20:15

Danas oko 12:30 sati Županijski centar 112 zaprimio je priopćenje o tome da je uslijed požara na aparatu za kisik u Specijalnoj bolnici Novi Marof preminuo pacijent koji je na njega bio priključen. Isprva se o tom slučaju oglasila uprava bolnice, potom je održana izvanredna konferencija za medije, a sada je policija - zbog velikog interesa javnosti - dostavila priopćenje s rezultatima provedenog očevida.

 Priopćenje prenosimo u cijelosti:

  • Stradali muškarac imao je 48 godina: "Danas, 30. srpnja oko 12.30 u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, u Bolnici za specijalne bolesti na odjelu produženog liječenja izbio je požar u sobi kojom prilikom je smrtno stradao muškarac starosti 48 godina."
  • Požar je izazvao otvoreni plamen: "Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio  uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo."
  • Nije bilo opasnosti za druge: "Tijekom navedenog događaja nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblja u bolnici i nije bilo drugih ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD Novi Marof. Tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija."

Ovdje pogledajte izvanrednu konferenciju za medije, održanu u petak poslijepodne: