prevare

Varaždinka je samo htjela prodati jaknu preko interneta, a na kraju je ostala bez par tisuća kuna

Objavljeno: 14.02.2022. 10:36

Zadnja izmjena: 14.02.2022. 13:59

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 55-godišnjakinje da je prevarena pri prodaji preko interneta. Navedena je prema prijavi, putem internetskog oglasnika oglasila prodaju jakne.

Na oglas joj se preko whatsapp aplikacije javila nepoznata osoba da je zainteresirana za kupnju jakne. Pritom je navedena osoba poslala poveznicu u kojem su se tražili podaci s bankovne kartice oštećene, između čega i kontrolni broj tzv. CVV. Nakon nekoliko dana s računa prijaviteljice je s pomoću navedenih podataka, podignut iznos od oko 3 500 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, kod naivnih poziva za lakom zaradom i slično! Na internetu ili društvenim mrežama nemojte davati svoje podatke i podatke kartica tekućih računa. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - stoji u priopćenju policije. 

Komentari