Zlatko Horvat: "Nije na gradonačelnicima da provjeravaju kako se koriste poklonjena zemljišta“

Objavljeno: 26.10.2015. 14:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Siniša Sović

Iako ne spori da je stavio svoj potpis svibnja 2001. godine na ugovor o darivanju gradskog zemljišta osuđenom pedofilu D.D., bivši varaždinski gradonačelnik Zlatko Horvat odbacuje bilo kakve insinuacije o odgovornosti što mu ono nije oduzeto nakon što u roku od 12 mjeseci novi vlasnik nije započeo izgradnju kuće...

Podsjećamo, spornim ugovorom, u svrhu izgradnje obiteljske kuće, Grad Varaždin je ratnom vojnom invalidu D.D. prije 15 godina bez naknade ustupio u vlasništvo svoje zemljište površine veće od 2.000 m2.

- Iako se ne sjećam svih detalja, spomenuto zemljište je zasigurno dodijeljeno razvojačenom branitelju temeljem važećih Zakona. Baš nitko u Gradu, pa ni ja osobno, nismo tada mogli znati o kakvom se tu čovjeku radi i što će budućnost donijeti – rekao je Zlatko Horvat za eVaraždin. 

>>Grad Varaždin osuđenom pedofilu darovao gradilište u susjedstvu majke njegove žrtve

Dodao je kako su zaposlenici stručnih službi Grada Varaždina morali reagirati ukoliko novi vlasnik gradskog zemljišta s njim nije postupao kako je predviđeno člancima navedenim u ugovoru.

- Posao gradonačelnika nije da vodi brigu o operativnim stvarima koje tangiraju povrat spornog zemljišta. Stručne službe su te koje na terenu provjeravaju poštuju li se sve stavke precizirane u nekom ugovoru – naglasio je Horvat.

Dodao je kako smatra da je D.D. kao razvojačeni branitelj bio samo jedan u nizu onih koji su nastojali 2000./2001. godine riješiti svoje stambeno pitanje i kucali na vrata Grada Varaždina.

- U takvim slučajevima, uvijek sam bio taj koji je nastojao veteranima Domovinskog rata pomoći u okviru zakonskih mogućnosti – zaključio je Horvat.

Komentari