NATJECANJE ROBOTIČARA

Međunarodno natjecanje robotičara okupilo 113 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.04.2022. 15:05

S ciljem promicanja i popularizacije robotike, poticanja logičkog mišljenja sposobnosti, kreativnosti, inovativnosti i stvaralaštva učenika – u Varaždinu se održava najveće međunarodno natjecanje robotičara – 1. virtualni ROBOCUP JUNIOR CROATIA 2022.

Riječ je o ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u 14 kategorija, a koje se održava od 14. do 21. travnja ove godine. Na natjecanje se prijavilo 113 ekipa, među kojima su i četiri ekipe iz Njemačke, te dvije iz Slovenije.

Proglašavajući natjecanje otvorenim zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknula je kako je ovo natjecanje samo još jedan dokaz kako su centri izvrsnosti aktivni i prepoznati u organizaciji međunarodnih natjecanja.

- Veliku zahvalu upućujem profesorima i mentorima koji s velikim entuzijazmom djeci i mladima prenose svoje vlastito znanje, motiviraju ih, pobuđuju strast i uvode ih u uzbudljiv svijet robotike – izjavila je zamjenica Zagorec uvjerena kako će se po završetku natjecanja još daleko čuti za Varaždin, Varaždinsku županiju, odnosno centre izvrsnosti.

Ovo je natjecanje izlučno za prijavu ekipa na europsko RoboCup Junior natjecanje u 10 različitih kategorija te za svjetsko natjecanje u šest različitih kategorija. Vrijedi spomenuti  kako 20-tak djece već  22. travnja putuje u Weiz na otvoreno RoboCup Junior natjecanje Austrije gdje nakon dvije godine ponovno žele zasjati u punom sjaju.

Komentari