javni poziv

113 poduzetnika iz Međimurske županije osnaženo s ukupno 1,3 milijuna kuna potpora

Objavljeno: 08.11.2022. 20:31

Zadnja izmjena: 22.11.2022. 13:00

Iz Međimurske županije izvezeno je roba i usluga u vrijednosti 6,6 mlrd. kuna, što je za 27,2 % više u odnosu na prethodnu godinu, a stopa nezaposlenosti među najnižima je u povijesti.

Ovo je naglasio župan Matija Posavec po okončanju javnog poziva u kojem je 113 poduzetnika osnaženo s ukupno 1,3 milijuna kuna potpora. Ovo je četvrta godina provedbe Programa koji se svake godine modificira i prilagođava poduzetnicima kao i trenutnoj gospodarskoj situaciji. Sveukupno je dosad je dodijeljeno 391 bespovratnih potpora za što je u županijskom proračunu izdvojeno 4.881.401,95 kuna.

Ovogodišnji Program potpore bio je razvojno usmjeren, a poduzetnici su se mogli prijaviti za sufinanciranje ulaganja u osnovnu imovinu za obavljanje djelatnosti te za sufinanciranje ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije. 

„Glavni cilj provedbe ovog Programa je konkretna pomoć mikro i malim poduzetnicima s područja Međimurske županije, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, predsjednik Povjerenstva za provedbu Programa.

Naglasimo da je prosječna neto plaća u Međimurskoj županiji povećana za 7,1 % u odnosu na prošlu godinu, prema čemu je Međimurje na sedmom mjestu po prosječnoj plaći u hrvatskim županijama.

Komentari