uskoro natječaji za izvođače

20 milijuna kuna EU sredstava za Vodotoranj, bolničke zgrade i pet škola - radovi do ljeta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.03.2018. 14:33

Zadnja izmjena: 15.03.2018. 14:34

Zgrada Vodotornja, zgrade Psihijatrije i Poliklinike u krugu Opće bolnice Varaždin i pet škola čiji osnivač je Varaždinska županija – Srednja škola Ivanec, Osnovna škola Donja Voća, Područna škola Nedeljanec, Područna škola Lovrečan i Područna škola Cvetlin – uskoro dobivaju novi izgled i postaju energetski učinkoviti objekti.

Naime, u Varaždinsku županiju za energetsku obnovu ovih objekata, čija je ukupna vrijednost 39,3 milijuna kuna, stiže čak 20 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Odluke o financiranju osam projekata Varaždinske županije, škola i Opće bolnice Varaždin u sklopu poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, danas su svečano uručene u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja u Zagrebu, a uručio ih je ministar Predrag Štromar.

- Ovo je potvrda da je u Varaždinskoj županiji došlo do eksplozije EU projekata. Naši projekti su prošli zahtjevne EU kriterije, na što smo ponosni. Svih ovih osam projekata smo prijavili digitalnim putem u rekordnom roku, već unutar prvih pet minuta od objave javnog poziva. Gotovo 20 milijuna kuna europskog novca će biti uloženo u Vodotoranj, dvije bolničke zgrade i pet škola - rekao je tom prilikom zamjenik župana Robert Vugrin.

- Očekujemo i nove odluke o financiranju, budući da smo na javni poziv za energetsku obnovu prijavili 16 projekata ukupno vrijednih 174 milijuna kuna. Među njima su Minerva u Varaždinskim Toplicama te Dom za starije i nemoćne osobe u Varaždinu – dodao je Vugrin, rekavši da je Županija već krenula s pripremama javnih natječaja za odabir izvođača radova jer je cilj da radovi u školama počnu čim završi nastava, a na Vodotornju i dvije bolničkih zgrade tijekom ljeta.

 

Komentari