rekord u nespavanju?

Prihvaćen 'proračun bez smeća', gradonačelnik nije odgovorio na pitanje je li već 1207 dana budan

Objavljeno: 29.09.2016. 13:18

Zadnja izmjena: 29.09.2016. 13:20

Foto: Arhiv / Ilustracija

Na danas po hitnom postupku održanoj 28. sjednici Gradskog vijeća, prihvaćen je izmijenjeni proračun Grada za 2016. godinu.

- Zatražio sam hitnu sjednicu zbog aktivnosti za koje više nemamo vremena čekati. Nema 70 milijuna kuna zaduženja ni onih 115 milijuna kuna za projekt Brezje. Nema više smeća u proračunu. - objasnio je slikovito gradonačelnik.

Time su bile uklonjene one stavke zbog kojih na prošloj sjednici nije usvojen prijedlog izmjena proračuna. No, nije nedostajalo rasprava i diskusija, osobito tijekom aktualnog sata.

- Prema gradonačelnikovoj izjavi danoj MediaServisu 2012. "Vjerujte mi da neću spavati tako dugo dok zadnju balu na maknem iz Brezja", ispada da on nije spavao 1207 dana. - istaknuo je Željko Bunić, iz HSLS-a koji su ostali suzdržani prilikom izglasavanja proračuna.

Klubovi HDZ-a, SDP-a, Laburista i HSS-a, unatoč nekim izinijetim primjedbama, ipak su odlučili prihvatiti izmijenjeni proračun.

Time je riješen problem nastao na prethodnoj sjednici, ali ne i višegodišnji problem smeća. Gradonačelnik Habuš je obećao dati pisani odgovor vijećniku Buniću, tako da ćemo uskoro i mi saznati je li gradonačelnik odspavao u posljednjih 1207 dana.

>> Habuš se ispričao i pravdao: 'Radim već pet godina, 365 dana godišnje, 24 sata dnevno - pa sam preemotivan'

>> Ima li gradonačelnik i dalje većinu u Vijeću? Odbijen i izvještaj o radu Vartopa

>> Odbijen još jedan prijedlog - Gradski stanovi ostali bez starog predsjednika, a nisu dobili novog

 

 

Komentari