Biskup Mrzljak primio vjeronaučne olimpijce

Objavljeno: 16.03.2011. 11:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak susreo se s članovima šest najboljih ekipa iz osnovnih i srednjih škola s međužupanijskog/biskupijskog natjecanja u vjeronauku.

Na susretu u dvorani Biskupskog ordinarijata u Varaždinu bili su članovi ekipa s mentorima te ravnatelji njihovih škola, i to OŠ “Braća Radić“ Koprivnica, OŠ Novi Marof i OŠ Trnovec, te Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije “Fran Galović“ Koprivnica i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Biskup Mrzljak podsjetio je okupljene kako je u olimpijskom duhu važno sudjelovati, a ne pobijediti, prisjetivši se i riječi svetog Pavla kako je potrebno trku trčati i uspješno dovršiti. Naglasio je da vjeronaučno natjecanje nije samo natjecanje u znanju, nego i produbljivanje i učvršćivanje vjere poručivši da je potrebno svakodnevno učiti kako biti vjernik.

Svim članovima ekipa, mentorima i ravnateljima za uspomenu su darovani molitvenik Majke Božje Bistričke, krunica i priznanje za sudjelovanje, a pobjedničke ekipe dobile su i prigodnu kapu i majicu za državno natjecanje.

Na kraju su se predstavile pobjedničke ekipe te najavile da su za državno natjecanje na otoku Hvaru od 23. do 25. ožujka pripremile prezentacije o marijanskim svetištima u svojoj biskupiji.

Na državnoj razini natjecanja Varaždinsku će biskupiju predstavljati učenice OŠ Braće Radić Koprivnica (Marinela Bašić 8.d, Ana Marija Sesvečan 8.c, Anamarija Vrabelj 8.d, Matea Pajski 8.d) pod vodstvom  vjeroučiteljice Ivane Flajs, te ekipa Prve gimnazije Varaždin (Luka Juričinec 2.g, Valentina Filipašić 3.g, Petra Gazdek 4.c, Marko Domiter 3.d) pod vodstvom Marije Toplišnjak.

Deset najboljih ekipa, po pet iz osnovnih i srednjih škola, bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom, i to u svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda.



Komentari