46 pomoćnika u nastavi

46 učenika s teškoćama u razvoju imat će pomoćnika u nastavi - Županiji dodijeljena sredstva od 2 milijuna kuna

Objavljeno: 31.08.2016. 18:35

Zadnja izmjena: 31.08.2016. 18:36

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda. U ime Varaždinske županije svečanosti je nazočio župan Predrag Štromar koji je izrazio zadovoljstvo dobivenim sredstvima u iznosu od 2 milijuna kuna za uvođenje 46 pomoćnika/stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

- Iznimno mi je drago što će ukupno 46 učenika s teškoćama u razvoju nadalje imati pomoć u pohađanju nastave. Posebno me veseli napredak učenika s teškoćama jer dokazano je koliko je takva pomoć važna za kvalitetniji rad u školi, a u budućnosti za kvalitetniji i uspješniji život. Na samim pomoćnicima u nastavi je velika odgovornost, oni su omogućili učenicima s poteškoćama da se lakše snađu i da lakše uče, i ja im čestitam na trudu, hrabrosti i svemu ostalome što ćine za učenike - naglasio je župan.

Ministar Šustar istaknuo je ovaj projekt kao primjer dobre suradnje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s gradovima i županijama. 

Ukupno 49 ugovora u vrijednosti od 74.735.497,32 milijuna kuna financira se iz Europskoga socijalnog fonda uz sufinanciranje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti). Ugovorenim projektima pružit će se potpora uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove u školskoj godini 2016./2017. uz pomoćnike u nastavi/stručne komunikacijske posrednike.

 

Komentari