novčana potpora obrazovanju

47 nadarenih vidovečkih studenata i učenika potpisalo je ugovor o stipendiranju, a najavljene su i veće stipendije

Objavljeno: 24.02.2018. 13:15

Zadnja izmjena: 24.02.2018. 13:20

U prostorijama Općine Vidovec potpisano je 47 ugovora o stipendiranju nadarenih učenika i studenta u školskoj/akademskoj godini 2017./2018., a načelnik Hranić najavio je povećanje iznosa stipendija za iduću godinu te uvođenje i nekih novih kriterija za dobivanje stipendije.

Vidovečki načelnik Bruno Hranić čestitao je svim dobitnicima stipendija i naglasio kako je ponosan što u općini ima toliko nadarenih srednjoškolaca i studenata te da se nada kako će im stipendije pomoći u podmirivanju troškova školovanja i studiranja. 

Također, najavio je povećanje iznosa stipendija za iduću školsku /akademsku godinu kao i nove kriterije stipendiranja koji će uključivati socijalne stipendije, stipendije za deficitarna zanimanja i veće stipendije za studente koji studiraju izvan naše županije. 

Taj prijedlog usvojen je na posljednjoj sjednici općinskog vijeća uz slaganje oporbenih vijećnika Ines Pavleković i Davida Šanteka, te će se novi kriteriji primjenjvati od sljedeće školske/akademske godine, što je bio prijedlog vijećnice Nadice Cafuk, a koji je i usvojen. 

 

Komentari