žestoko i prije početka

AKTUALAC I PRIJE AKTUALCA Bosilj se prepucavao s Habijanom i Čehokom: 'Opet pitam tko je oporba?'

Objavljeno: 24.10.2017. 18:15

Zadnja izmjena: 24.10.2017. 18:15

Foto: Viktor Hranić

Prije početka aktualnog sata, predsjednik Vijeća Damir Habijan pitao je vijećnike jesu li zadovoljni odgovorima na pitanja s prošle sjednice. Jedini koji je izrazio nezadovoljstvo bio je SDP-ov Neven Bosilj.

Prvo je kritizirao Habijana jer, prema Bosiljevim riječima, jedini vijećnici koje je Habijan opominjao na prethodnoj sjednici bili su SDP-ovci.

- Hoćemo li svi vijećnici imati jednaki tretman? Vaš uvaženi kolega Gotić - koji je inače imao odličnu temu - nije bio opomenut, a govorio je 4 minute, niti Martinčević za 6 "sponzorskih" minuta. - izjavio je Bosilj, pri čemu je istaknuo potpuno suprotnu praksu predsjednika Sabora Jandrokovića.

- Pohvalno je što pratite reprize sjednica, opomenuo sam Vas jer ste niste držali poslovnika. Dužni ste postaviti pitanje kratko i jasno - Vaše je pitanje bilo sve samo ne to. Rekao sam da ću biti objektivan i toga ću se držati. - odogovorio mu je Habijan.

'Neka cvate tisuću cvjetova...'

Bosilj je izrazio i nezadovoljstvo time što mu Čehok još nije odgovorio na pitanje tko je opozicija - a nije dobio ni na pitanje o semaforima na križanju Krklecove i Hallerove aleje, osim da je tako svojedobno tražio tadašnji vijećnik Enriko Parlaj. Nešto kasnije mu je Čehok rekao kako ni on nije zadovoljan sadašnjim stanjem na križanju i da se planira uvođenje desnog skretača namjesto lijevog.

- Tko predstavlja poziciju a tko opoziciju? Mora se upozoriti gradonačelnika da takav odgovor mora dati. - upitao je Bosilj tada još odsutnog Čehoka, koji je na sjednicu zakasnio zbog sastanka 10-ak minuta.

- Neka cvjeta tisuću cvjetova - odgovorio mu je Čehok - evo naša članica u crvenoj boji, a pročelnica koja je u SDP-u je u crnoj. To je pitanje vlastitog nahođenja, SDP drma Termoplinom, što značida je jača opozicija od svih. - glasio je Čehokov odgovor. Bosilj je na koncu rekao da na svoja pitanja traži pisane odgovore.

- Što se tiče mog političkog pitanja - nemam komentara, to je prestrašno. - komentirao je Bosilj.

Komentari