Adventska čarolija, klizalište, koncerti i bogat program na Kapucinskom trgu

galerija-images/adventska carolija u varazdinu najava

Objavljeno: 20.11.2014. 13:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Klizalište, koncerti, predstave, bogata ugostiteljska ponuda samo su dio programa „Adventske čarolije“ što će se ove godine po prvi puta tijekom zimskih mjeseci održati na varaždinskom Kapucinskom trgu.

Kako su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici najavili gradonačelnik Goran Habuš i organizatori ovog događanja, ovo je nova manifestacija kojom se u grad želi privući što veći broj turista, ali i, kako je rekao gradonačelnik, zadovoljiti građane koji su ovako nešto dugo iščekivali.

Konačno nakon puno iščekivanja naših sugrađana predstavljamo jedan novi advent u Varaždinu. Ideja se rodila prošle godine, a glavna vodilja bila je da se zimski mjeseci pokušaju osmisliti na novi način. Ovo je sasvim drugačija priča od one koja je dosad bila u našem gradu. Svi smo uzbuđeni kako će to izgledati, a sve će se održati na Kapucinskom trgu koji je upravo i zamišljen za ovakve manifestacije. Centar događanja će biti klizalište, a oko njega bogata ugostiteljska ponuda, prodaja u kućicama, velika pozornica. Održat će se 17 koncerata na bini, a bit će velik broj događanja i mnogo popratnih programa od predstava do izložbi u tih više od mjesec dana – najavio je gradonačelnik Habuš.

Najviše događanja održat će se oko Dana grada i dočeka Nove godine. Za Dan grada nastupit će Neno Belan i Fiumensi, dok će Novu godinu Varaždinci moći dočekati uz bend ExZodiac. Klizalište će biti otvoreno od 30. studenog do 31. siječnja 2015.

Sva događanja bit će besplatna, dok će se naplaćivati klizalište. Do 16 sati karta za klizanje koštat će 10 kuna, od 16 sati koštat će 15 kuna, a bit će otvoreno od 10 do 21,30 sati. Kako bismo zadovoljili i tinejdžere, petkom i subotom će se na klizalištu održavati „Disko-sklisko“, a cijena te karte bit će 20 kuna. Prilično smo se naradili oko programa, no još nas čeka puno obaveza. Nadam se da ćemo Varaždincima dočarati advent u našem gradu i da će ovo biti početak jedne lijepe priče – istaknuo je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice.

Pripreme za „Adventsku čaroliju“ u Varaždinu su u tijeku, a organizatori se nadaju da će ih vrijeme poslužiti kako bi se svi programi mogli održati kako je i planirano.

S obzirom na to da smo i kandidat za EPK 2020. fokus nam je bio nešto novo, nešto vrijedno, jedna promjena na bolje, novi sadržaji, novi javni prostor na zadovoljstvo naravno svih građana. Željeli smo postići različitost programa sa što više domaćih izvođača. Bit će tu i predstava, izložba, koncerata, od rocka, jazza, bluesa do etno glazbe, koncert Lada u katedrali, doista za svakog ponešto –rekao je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Što se tiče financijske strane, Grad Varaždin sufinancirat će manifestaciju s 300 tisuća kuna, dok će se konačna cijena događanja znati nakon adventa. Led za klizalište, koje će biti veličine 20 puta 30 metara, koštat će 140 tisuća kuna za svih 60 dana.

Ovo je početak jedne nove priče. Po prvi puta doček Nove godine održat će se na Kapucinskom trgu, a ne kako je to dosad bilo na Korzu. Smatramo da je Kapucinski trg prostor koji daje više mogućnosti od Korza. Planiran je bogat program i želimo da Kapucinski trg bliješti te da građani uživaju u onome što smo im pripremili – rečeno je na konferenciji.

Organizatori manifestacije su Grad Varaždin, Gradska tržnica, Turistička zajednica grada Varaždina i Koncertni ured Varaždin. Generalni sponzor je Vindija, a prijatelji manifestacije su Carlsberg Croatia i Automobil Lončar.

{gallery}adventska carolija u varazdinu najava{/gallery}

Komentari