kreće projekt aglomeracije

FOTO Bilić najavio najvažniji infrastrukturni projekt za Ludbreg i okolicu u vrijednosti preko 200 milijuna kuna

Objavljeno: 05.12.2017. 14:35

Zadnja izmjena: 05.12.2017. 15:07

Danas je u Ludbregu potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sustava odvodnje i prošišćavanja otpadnih voda – Aglomeracija Ludbreg, a projekt uz grad Ludbreg obuhvaća i okolna naselja te općine Martijanec i Sveti Đurđ. Potpisivanju su uz gradonačelnika Dubravka Bilića nazočili i zamjenica načelnika Općine Martijanec, Lidija Harmicar, načelnik Općine Sveti Đurđ, Josip Jany te direktor Varkoma, Marijan Cesarec.

Ugovor je potpisan s najpovoljnijim ponuditeljima za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sustava odvodnje i prošišćavanja otpadnih voda, a to su: EKO-MLAZ, HIDROKONZALT PROJEKTIRANJE, HIDROPROJEKT-ING i METRA. Predviđena vrijednost projekta je više od 174 milijuna kuna, bez PDV-a s time da se očekuje minimalno 70 posto sufinanciranja iz Strukturnih fondova EU dok bi se ostalih 30 posto financiralo iz Državnog proračuna, Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave, a predviđeni rok završetka je 2023. godina.

Na sam projekt osvrnuo se gradonačelnik Bilić istaknuvši vrijednost ovog velikog zahvata.

- Ovo je najvažniji infrastrukturni projekt do sada, vrijedan preko 200 milijuna kuna, a rađen je u suradnji s Varkomom i Hrvatskim vodama te je većim dijelom financiran iz EU fondova dok 20 posto financiraju Hrvatske vode, a 6 posto Grad Ludbreg - izjavio je Bilić.

 

 

Komentari