ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Stričak se složio s Klapšom (SDP) da zapinje s građevinskim dozvolama. Ovako se stvar planira riješiti...

Objavljeno: 22.09.2021. 12:15

Zadnja izmjena: 22.09.2021. 12:29

Foto: Luka Šalamun

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnik Mario Klapša (SDP) ustvrdio je da se javljaju poteškoće prilikom izdavanja akata i građevinskih dozvola.

Konkretno, vijećnika Klapšu zanimalo kako se planiraju riješiti poteškoće na koje građani nailaze prilikom izdavanja akata, rješenja i građevinskih dozvola za koje je nadležan Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Naime, kako navodi Klapša, građani se susreći s dugotrajnim postupcima kod izdavanja dozvola pa ga zanima informacija koliko je zaposlenika u sklopu Upravnog odjela, je li to dovoljno zaposlenih te što Županija po tom pitanju planira učiniti.

- Mislim da je neprihvatljivo da proces zaostaje, posebice kad je našim ustanovama, općinama, gradovima, poduzetnicima i obrtnicima važno da Upavni odbor što prije izda građevinske dozvole zbog sredstava iz Europskih fondova. Zasigurno se na tom području planiramo "pojačati", stoga najavljujem nova neophodna zapošljavanja. Nedostaje nam devet osoba za koje ćemo raspisati natječaj, a dio tih radnih mjesta planiramo popuniti mladim vježbenicima. Treba naglasiti i da godinama nema nikoga na radnim mjestima u Upravnom odboru za šport i kulturu, a u planu je nekoliko projekata vezanih za kulturu i devet športskih dvorana - rekao je Anđelko Stričak.

Komentari