skupština o slučaju varkom

AKTUALAC Hren: "Bespotrebne troškove Varkoma platit će građani", Štromar: "Ne osjećam političku odgovornost"

Objavljeno: 25.11.2016. 08:58

Zadnja izmjena: 25.11.2016. 10:12

Foto: Ilustracija

Aktualni sat Županijske skupštine "vrtio se" oko Varkoma i njegova direktora Vlade Vlašića te poništenog natječaja  Aglomeracija. U svjetlu događaja koji su u protekla dva tjedna "potresli" Varkom tako i Grad i Županiju, pojedini vijećnici su tražili od župana Štromara da konkretno odgovori što namjerava poduzeti, vezano za odgovornost Vlašića i Varkoma što se tiče natječaja, a nisu ga štedili niti po pitaju Vlašićeve kompetencije.

Tako je vijećnik Stjepan Hren (HSS) upitao župana o sudskom sporu koji se vodi između Čistoće i Varkoma, odnosno koliko točno troškova je spor prouzrokovao. Hren je također kazao kako je isto pitanje postavio Varkomu, ali da nije dobio konkretan odgovor.

- Sam procjenjujem kako spor u ovom trenutku pretpostavlja oko 200 tisuća kuna troškova, po meni potpuno bespotrebnih. A što je s propalim natječajem za projekt Aglomeracija? Pretpostavljam da uz to, Varkom trenutno ima oko 700 tisuća kuna troškova, koje će platiti građani - kazao je Hren.

Štromar je na to odgovorio kako se ne osjeća odgovornim pošto Županijska skupština nema nikakav udio u Varkomu i Čistoći, te da se treba osjećati odgovorno samo za trgovačka društva u kojima Skupština ima udio od 50% i više.

Politička odgovornost?

- Za ovo su nadležne državne institucije i nek rade svoj posao. Poslat ću Varkmu ova vaša pitanja... - započeo je Štromar, a iz klupe ga je prekinuo Hren kazavši:

- Ne treba, nemojte slati više. Osjećate li političku odgovornost?

- Politiku i posao treba odvojiti. Posao treba raditi kvalitetno koliko se može... - odgovorio mu je Štromar.

Vijećnik Ivan Mikec (HSP-AS) upitao je župana hoće li tražiti Vlašićevu ostavku ili tražiti njegovu smjenu.

- Vlašić je odabran za direktora, a vlasnici će imati Nadzorni odbor i Skupštinu i oni će oslučiti o sudbini Vlašića. Ja ga nikako ne mogu smjeniti, a za isključenje iz stranke treba pokrenuti proceduru. Mi ćemo snositi odgovornost ako nešto nije u redu, a to će se vrlo brzo saznati - zaključio je Štromar.

Zdravko Maltar (HDZ) spomenuo je kako se projekt Aglomeracija spominje već od 2015.,te kako smatra da su prekršeni svi rokovi, na što je Štromar kazao kako je 2023. godina krajnji rok da se odrade sva dogovorena poglavlja.

-  Svjestan sam da ima dosta problema s projektantima i da nema kvalitetnih tvrtki na tržištu - odgovorio je Šromar te ga uputio da se obrati s tim pitanjem Hrvatskim vodama.

Komentari