aktualnosti iz grada

Aktualnosti iz Grada - obnova vijećnice, polupodzemni spremnici i odustajanje od mini tržnice

Objavljeno: 06.09.2022. 12:58

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 13:13

Gradonačelnik Neven Bosilj najavio je obnovu Gradske vijećnice u ukupnoj vrijednosti 7 milijuna kuna (2 milijuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 5 milijuna iz gradskog proračuna) kako bi zgrada zablistala slijedeće godine kada se obilježava njena 500-godišnjica.

Također, na sastanku o aktualnostima i radu Gradske uprave najavljeno je postavljanje 35 polupodzemnih spremnika za otpad na 35 novih lokacija za što je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobiveno milijuna kuna.  Uz postojećih 65, u gradu će biti više od sto polupodzemnih spremnika pa će sve višestambene zgrade imati moderne spremnike za otpad. 

Osiguran je i novac za saniranje divljih odlagališta otpada. Gradonačelnik je također najavio konačno uređenje Habdelićevog trga gdje bi radovi trebali biti završeni do kraja veljače slijedeće godine, a Ulica Vatroslava Lisinskog će biti svečano otvorena za Dan grada. Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je također izvijestio o odustajanju od uređenja malog placa, mini tržnice za koju je već bio osiguran novac, ali se nije pronašla odgovarajuća lokacija, pri čemu su se maksimalno poštivale želje i mišljenje građana.

Komentari