sastanak stožera

Župan Stričak: Spremni smo za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

Danas je u Varaždinu održan radni sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom ...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.02.2022. 13:55

Zadnja izmjena: 25.02.2022. 14:16

Danas je u Varaždinu održan radni sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom te njegovom zamjenicom Silvijom Zagorec, koji je sazvan kako bi se izvidjele mogućnosti prihvata izbjeglica iz Republike Ukrajine na području županije.

Gradonačelnici i načelnici, predstavnici društava Crvenog križa i vatrogasaca te ravnatelji zdravstvenih ustanova iznijeli su svoju spremnost za pružanje organizacijske i logističke podrške.

- Svi smo primili dopis Ravnateljstva civilne zaštite sa zahtjevom da zbog trenutne situacije u Ukrajini i mogućnosti dolaska izbjeglica, izvidimo mogućnost organizacije njihovog prihvata, a isto tako i uključivanja svih službi u organizaciju njihovog smještaja i pružanja logističke potpore. Siguran sam da ćemo, ako do toga dođe, biti spremni za njihov prihvat. I sami smo kao narod prošli kroz Domovinski rat i vjerujem da svi naši sugrađani suosjećaju s ukrajinskim narodom. Stoga ćemo u suradnji s vama, načelnicima i gradonačelnicima, svim našim službama i udrugama te našim sugrađanima poduzeti sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni – rekao je župan Stričak.

Komentari