započeo novi proces

Anđelko Stričak i 15-orica od sada vode nabavku novog borbenog zrakoplova

Riječ je o međuresornom povjerenstvu kojemu uz premijera Plenkovića supredsjedava Zvonimir Frka-Patešić, predstojnik ureda premijera, a u sve je uključena i oporba kroz predsjednika saborskog Odbora za obranu...

jutarnji.hr

Objavljeno: 05.07.2019. 09:37

Zadnja izmjena: 05.07.2019. 09:52

Prema pisanju Jutarnjeg lista, predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak jedan je od 16 članova Povjerenstva koje je formirao predsjednik Vlade Andrej Plenković, a koje će voditi proces nabavke višenamjenskog borbenog aviona te obuke pilota.

Riječ je o međuresornom povjerenstvu kojemu uz premijera Plenkovića supredsjedava Zvonimir Frka-Patešić, predstojnik ureda premijera, a u sve je uključena i oporba kroz predsjednika saborskog Odbora za obranu. Jednu od najvažnijih uloga u spomenutom Povjerenstvu imati će i ministarstvo financija, čime je nabavka aviona, kako piše Jutarnji – stavljena izravno pod nadzor predsjednika Vlade, dok se prethodno o nabavci raspravljalo unutar MORH-a i i Obrambenih snaga. Predsjednik županijskog HDZ-a u Povjerenstvu se nalazi kao potpredsjednik saborskog Odbora za obranu.

Komentari