uređenje i izgradnja prometnica

Stričak: "MUP će u Varaždinske Toplice uložiti oko 900 tisuća kuna"

Objavljeno: 12.11.2018. 18:30

Zadnja izmjena: 12.11.2018. 19:08

Na više lokacija u Varaždinskoj županiji u tijeku su radovi na uređenju i izgradnji prometnica, nogostupa i rotora koje u većem dijelu sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Jedan od tih projekata izvodi se i u Varaždinskim Toplicama, a riječ je o izgradnji nogostupa u Ulici kralja Tomislava.

Radove su u ponedjeljak obišli saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac koji je prilikom obilaska istaknuo da su projekti rezultat dobre suradnje HDZ-a i Narodne stranke - reformisti, koji su preuzeli odgovornost za vođenje Županije.

- Ni godinu i pol dana otkada smo zajednički preuzeli odgovornost za upravljanje Varaždinskom županijom realizirani su ili su u tijeku brojni projekti, a ovaj je samo potvrda toga - kazao je Runac koji očekuje da se ovakva suradnja i dinamika realizacije projekata nastavi i dalje.

Izgradnja nogostupa u Varaždinskim Toplicama dio je radova na prometnicama, nogostupima i rotorima s ciljem povećanja sigurnosti prometa na cestama.

- Ukupna vrijednost investicije je oko 1,3 milijuna kuna. To je iznos s postavljanjem nove javne rasvjete, a samo uređenje nogostupa je 962 tisuće kuna. Taj zahvat sa 70 posto sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova, dok je ostatak iz gradskog proračuna - kazala je Ratković te dodala da bi radovi trebali završiti do kraja studenoga, uz povoljne vremenske uvjete.

U tijeku su radovi i u općini Mali Bukovec

Osim tih radova u tijeku su i radovi na proširenju ceste s nogostupom u naselju Vrtlinovec. Ukupna vrijednost je nešto više od 1,6 milijuna kuna od čega je Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo 1,3 milijuna, a Županijska uprava za ceste Varaždinske županije 315 tisuća kuna.

Zastupnik Stričak podsjetio je da se radi o ulaganju u sigurnost cestovnog prometa, ali i samo uređenje tih mjesta. Osim u Varaždinskim Toplicama u tijeku su radovi, koji se u većem dijelu sufinanciraju iz MUP-ovog Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u općinama Donja Voća i Mali Bukovec.

- U lipnju ove godine u Općini Mali Bukovec zajedno s općinskim načelnikom Darkom Markovićem i njegovim zamjenikom Slađanom Mustačem najavili smo da će Ministarstvo unutarnjih poslova iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u općinama Mali Bukovec i Donja Voća te gradu Varaždinskim Toplicama uključiti u uređenje i izgradnju prometnica, nogostupa i rotora. Veseli me da su svega nekoliko mjeseci nakon te najave radovi u visokoj fazi izvedbe - rekao je Stričak te nastavio:

- Ako posluži vrijeme trebali bi završiti do kraja godine. Ovi radovi ne samo da su bitni zbog sigurnosti sudionika u prometu, već će doprinijeti i uređenju samih mjesta - naglasio je Stričak.

U Malom Bukovcu uređuje se raskrižje na glavnoj županijskoj prometnici za što je MUP osigurao 1,75 milijuna kuna. Dodatnih 787 tisuća kuna osigurala je Županijska uprava za ceste dok je Općina iz svog proračuna izdvojila 262 tisuće kuna. Što se tiče Općine Donja Voća ona je dobila projekt izgradnje rotora ukupne vrijednosti 724 tisuće kuna. ŽUC sufinancira projekt s 362 tisuće, MUP s 300 tisuća te Općina sa 62 tisuće kuna.

Komentari