Šef županijskog HDZ-a oštro po županu

Anđelko Stričak: „Štromar koristi djecu u predizborne svrhe, a kriv je i za navodno premlaćivanje Ivančanke“

Objavljeno: 22.08.2016. 10:15

Zadnja izmjena: 22.08.2016. 10:22

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Na svojoj 36. sjednici Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2016. godine.

Oglasili su se županijski HDZ-ovci u priopćenju za medije, koje potpisuje predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak: – To znači da smo bili u pravu kad smo upozoravali da župan g. Predrag Štromar sramotno koristi djecu (učenike) u predizborne svrhe.

– Svi oni 'spontani prosvjedi' u kojima su sudjelovali učenici, a bili su organizirani u režiji župana, imali su za cilj dizanje rejtinga SDP-u i HNS-u. Od početka tih 'spontanih prosvjeda' tvrdili smo da se prijevoz srednjoškolaca nastavlja te da će aktualna Vlada na vrijeme donijeti potrebnu Odluku. Ove godine je ta odluka donesena 19. kolovoza, a u prošloj godini bivša Vlada Zorana Milanovića donijela ju je tek 7. rujna, i to na telefonskoj sjednici. – nastavlja Stričak u priopćenju.

„Prijevoz umirovljenicima do kraja izbora“

Da Varaždinski župan g. Predrag Štromar voli prijevoz koristiti u predizborne svrhe, znaju i umirovljenici, nastavljaju u priopćenju. Prošle godine, dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora, ističe Stričak, osigurao im je besplatan prijevoz: – Naravno, taj 'besplatni prijevoz' za umirovljenike trajao je do kraja izbornog procesa.

Klub HDZ-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, nadalje tvrde iz županijskog HDZ-a, predlagao je donošenje „Odluke o pravu na besplatni prijevoz osoba starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovitim linijama autobusnog prijevoza na području cijele Varaždinske županije“ kako bi se s prijevozom nastavilo, ali HNS, SDP i Hrvatska stranka umirovljenika, tvrdi Stričak, „digli su ruke protiv“.

„Na čelu hitne osoba iz drvne industrije“

– Ni u slučaju učenika ni u slučaju umirovljenika g. župan nije našao shodno da se ispriča. – ističe Anđelko Stričak i nastavlja: – Međutim, možda se ispriča Ivančanki Žaklini Željezić, koja je u pomoć pozvala hitnu pomoć te ju je, prema medijskom izvješću, u vozilu hitne pomoći premlatio medicinski tehničar.

Kako Stričak i spominje u priopćenju, istraga je u tijeku, ali odgovornost pripisuje Štromaru: – Ponavljam, jedini tko treba snositi odgovornost je g. župan. Kad na čelo zdravstvenih ustanova imenuješ osobu s iskustvom u drvnoj industriji (Mladena Smoljanca), bolje i ne možeš očekivati.

– Preostaje nam jedino čekati nove županove 'spontane prosvjede'. Tko zna, možda i protiv prijevoza hitne medicinske pomoći. – zaključuje u priopćenju Anđelko Stričak.

Komentari