zaduženje od 70 milijuna kuna

eTV ANKETA: Ministarstvo financija odobrilo, a što građani misle o zaduženju Grada

Objavljeno: 25.10.2016. 12:15

Zadnja izmjena: 25.10.2016. 13:14

Foto: Sonja Ognjenović

Budući da je Ministarstvo financija dalo odobrenje Gradu Varaždinu kojim se za odlaganje baliranog komunalnog miješanog otpada može dugoročno zadužiti, pitali smo Varaždince što misle o tom zaduženju.

Naime, radi o zaduženju od 70 milijuna kuna na razdoblje od 10 godina, a prema priopćenju iz Ministarstva financija Grad Varaždin se za navedenu investiciju može dugoročno zadužiti uz poštivanje odredaba Zakona o proračunu i odredaba Pravilnika o postupku zaduživanja te davanja suglasnosti jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

<< Ministarstvo financija dalo zeleno svjetlo za dugoročno zaduženje Grada

Evo kako su Varaždinci reagirali na potencijalno dugoročno zaduženje Grada Varaždina kojim bi se riješio balirani komunalni miješani otpad

- Pa mislim da bi to moglo biti u redu, da se to riješi jedanput. To je stvarno ruglo Grada, kada ulazite u Varaždin kada to pogledate, stvarno sramota. U takvoj situaciji je bitno to riješiti, a sad, na nivou Grada moraju procijeniti na koji način. - mišljenja je Božidar.

- Gradski oci budu to riješili sigurno, nisu oni tak' loši. A to se treba riješiti. - kaže Mirjana.

- Jako loše, ovak' smo dužni na sve strane. Mislim da se, bez mišljenja građana ta pitanja ne bi smjela rješavati. - kaže Aleksandra.

- Sve što ide u prilog unapređenja Grada, mislim da je u redu. Sigurno postoje neki projekti, predračuni, pa možda netko vodi računa o tome da li su realni ili nisu. A, smeće je, mislim, već i onima koji su na groblju dojadilo! - rekao je Slavko.

 - Bale su zapravo ozbiljan problem, ne samo grada, nego i šire, županije. Neko kvalitetno rješenje će se morati naći, jer već kasnimo. Ne znam da li je zaduženje najbolje rješenje, ali rješenje se mora iznaći za rješavanje tih bala. - misli Ivica.

Komentari