pitanje koje izaziva prijepore!

ANKETA: NK Varaždin treba privatizirati ili ga jače financirati kao strateški projekt Grada?

Objavljeno: 23.02.2018. 10:11

Zadnja izmjena: 23.02.2018. 13:08

Foto: Arhiva

Uoči objave odluke o raspodjeli novčanih sredstava Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i stavova o tome koje su za eVaraždin iznjele ključne osobe iz sportskog i političkog života grada, na društvenim mrežama razvila se zanimiljiva diskusija o tome kako pristupiti financiranju sporta, naročito nogometa.

>>Runac kaže da NK Varaždinu treba privatni gazda! Evo i ostalih stavova o ulaganju u nogomet...

S obzirom da je NK Varaždin najbliže ulasku u prvu nogometnu ligu, a Grad Varaždin bi od toga imao popriličnih koristi, odlučili smo i vama postaviti pitanje – da li bi trebalo i na koji način poduprijeti ovaj „projekt“, kako ga je nazvao predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić. Ili klub treba naprosto privatizirati?

Podsjetimo, stav gradonačelnika Ivana Čehoka je da bi o kriterijima Zajednice trebalo raspraviti i mijenjati ih, odnosno na neki način povećati financiranje za popularnije sportove. Nije govorio konkretno o NK Varaždinu. Stav predsjednika Zajednice Alena  Runca je, s druge strane, da NK Varaždin treba privatizirati, jer bi igranje u prvoj ligi stajalo 10 milijuna kuna.

Što vi mislite?

Rezultati ankete

NK Varaždin treba:

Financijski jače poduprijeti

18%

Privatizirati

12%

Financirati kao i do sada

0%

Ne financirati uopće

70%

Komentari