prijem u županiji

Foto - Mladi robotičari iz Varaždinske županije na Europskom prvenstvu osvojili osam medalja

Učenicima su uručene i novčane nagrade za posebna postignuća na međunarodnom natjecanju, osvajačima zlatnih medalja po 5.000 kuna, a osvajačima srebrnih medalja po 3.000 kuna.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2022. 11:44

Zadnja izmjena: 09.06.2022. 11:44

Čak osam medalja, četiri zlata i četiri srebra, osvojilo je sedmero polaznika Centra za nove tehnologije Varaždinske županije – programa za robotiku na Europskom prvenstvu u robotici - Euro RoboCupu, koje je održano u Guimarãesu u Portugalu. 

Čestitke su učenicima i mentorima na današnjem prijemu u Županijskoj palači uputili zamjenica župana Silvija Zagorec i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. Učenicima su uručene i novčane nagrade za posebna postignuća na međunarodnom natjecanju, osvajačima zlatnih medalja po 5.000 kuna, a osvajačima srebrnih medalja po 3.000 kuna.

- Ovo je doista fantastičan uspjeh, o kojem se vjerojatno malo tko usudio i sanjati, a ostvaren je u međunarodnoj konkurenciji više od 900 učenika iz Europe okupljenih u više od 150 ekipa. Ponosni smo na vas, jer ste odlični promotori Varaždinske županije. Još ste jednom potvrdili  kvalitetu obrazovnog sustava Županije i rada u Centrima izvrsnosti, a mi vam možemo poručiti da ćemo i dalje ulagati u razvoj sustava. Čestitam od srca vama, kao i vašim roditeljima – rekla je Zagorec.

U Portugalu je Varaždinsku županiju predstavljalo ukupno 14 učenika, a njih čak sedmero je među tri najbolja u Europi, napomenuo je prof. Ivica Kolarić, mentor i voditelj Programa za robotiku u Centru izvrsnosti za nove tehnologije. 

- Jako puno smo radili. Plod našeg rada je vidljiv kroz ovih osam medalja koje smo osvojili. To je vrhunski rezultat, o kojem smo mogli samo sanjati i, daj Bože, da nam se ponovi. Svega ne bi bilo da nije bilo Centra izvrsnosti Varaždinske županije koji nam je omogućio da s ovako velikim brojem učenika sudjelujemo na Europskom natjecanju. Hvala Varaždinskoj županiji, pročelniku dr. sc. Huđeku i zamjenici župana Silviji Zagorec na podršci i ovom prijemu – rekao je Ivica Kolarić, koji je u posljednjih deset godina s učenicima osvojio više od 110 Oskara znanja.

OSVAJAČI MEDALJA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U ROBOTICI U PORTUGALU 20222.

DVIJE MEDALJE, ZLATO I SREBRO, osvojio je:

  • Luka Kolarić, učenik 8. d razreda VI. OŠ Varaždin: zlatnu medalju osvojio je u kategoriji „Rescue Simulation“ - SuperTeams-kategorija (timovi Hrvatska i Slovenija), dok je srebro osvojio u pojedinačnoj konkurenciji (Hrvatska). Njegova mentorica je prof. Jelka Hrnjić.

ZLATNE MEDALJE osvojili su:

  • Juraj Kolarić, učenik 2. f razreda Elektrostrojarske škole Varaždin, u kategoriji „Rescue Junior Line“ (mentor prof. Ivica Kolarić),
  • Gabrijel Kraljić, učenik 5. b razreda VI. OŠ Varaždin u kategoriji „Soccer Entry“ (Hrvatska) (mentor Ivan Kolarić), i
  • Nikša Vaupotić, učenik 5. a razreda IV. OŠ Varaždin, u kategoriji „Soccer Entry“ (mentor Ivan Kolarić).

SREBRNE MEDALJE u kategoriji „Rescue Maze Entry“ osvojili su:

  • Antonela Nikolić, učenica 8. a razreda III. OŠ Varaždin,
  • Barbara Prutki, učenica 8. c razreda I. OŠ Varaždin, i
  • Mirta Obelić, učenica 8. a razreda V. OŠ Varaždin.

             Mentor učenicama je prof. Ivica Kolarić.

Komentari