odluka o pripajanju

Evo iz kojeg razloga se Aquacity, Vartop i Gradska tržnica pripajaju Parkovima

Ovim pripajanjem Aquacity, Vartop i Gradska tržnica će prestaju postojati te će Parkovi preuzeti sva prava i obveze pripojenih društava...
Objavljeno: 25.03.2022. 11:47

Zadnja izmjena: 25.03.2022. 12:08

Kao što je nedavno najavio gradonačelnik Neven Bosilj, gradske tvrtke Vartop, Aquacity i Gradska tržnica pripojit će se Parkovima, zbog "racionalizacije poslovanja", kako se navodi u Odluci o pripajanju o kojoj će se raspravljati na sljedećoj sjednici.

Naime, budući da su navedene tvrtke, kao i Parkovi, u 100-postotnom vlasništvu Grada te im je on jedini osnivač, iz Grada smatraju da će se pripajanjem postići optimizacija poslovanja, ušteda troškova, objedinjavanje zajedničkih službi te ujedinjavanje svih poslovnih aktivnosti postojećih društava u jednom pravnom subjektu. Ovim pripajanjem Aquacity, Vartop i Gradska tržnica će prestaju postojati te će Parkovi preuzeti sva prava i obveze pripojenih društava. Također, sva imovina, prava i obveze će se prenijeti na Parkove, kao i svi ugovori o radu zaposlenika u pripojenim tvrtkama. 

- Grad Varaždin je stava da je u gospodarskom interesu svih navedenih
društava, kao i Grada Varaždina kao njihovog jedinog člana, da se provede njihovo međusobno poslovno, organizacijsko, financijsko i pravno pripajanje radi ostvarenja što veće dobiti i smanjenja operativnih i financijskih troškova poslovanja - stoji u Odluci.

Komentari