razmjena iskustava

Naš i austrijski LAG složni u stavu da će ljudi radije kupovati domaće proizvode, čak i kad su malo skuplji

Objavljeno: 18.10.2016. 12:33

Zadnja izmjena: 18.10.2016. 12:35

Jučer je našu Lokalnu akcijsku grupu (LAG) Sjeverozapad posjetio austrijski LAG Vulkanland, zajedno s načelnicima nekoliko njihovih mjesta. Osim što su posjetili naše prirodne i kulturne znamenitosti, austrijski su gosti razmijenili iskustva s hrvatskim kolegama.

- S LAG-om Vulkanland imamo mnoge sličnosti, stoga je suradnja koju smo započeli prošle godine dragocjena za naše članove. - istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik LAG-a Sjeverozapad.

Susret je protekao kao razmjena iskustava, gdje su i Austrijanci, kako je istaknuo voditelj našeg LAG-a Mario Željezić, imali što naučiti iz naših primjera dobre prakse, kakvi su Poljoprivredna zadruga Varaždinsko povrće u Vidovcu i Poljoprivredno gospodarstvo Bistrović u Gornjem Vratnu.

- Naše je iskustvo pokazalo kako će kupci radije kupovati lokalne poljoprivredne proizvode s kontroliranim porijeklom, čak i ako su nešto skuplji od onih s nepoznatim porijeklom. Veseli me što je takva filozofija usvojena i na vašem području. - naglasio je Michael Fend, menadžer LAG-a Vulkanland.

 

Komentari