Afera "Fakture"

Avar ide korak dalje, tvrdi kako postoje indicije da je Habuš 'intervenirao' u natječaj za nabavu plina

Objavljeno: 12.04.2016. 09:00

Zadnja izmjena: 12.04.2016. 09:00

Foto: ilustracija

Nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar oglasio se jutros priopćenjem za medije u kojem tvrdi da gradonačelnik Habuš "štiti suspektne radnje" kojima se oštetio gradski proračun, štoviše da "postoje indicije da je 'intervenirao' i u uvjete za raspisivanje natječaja za nabavu prirodnog plina".

- Svojim aktivnostima i dalje sprječava dostavu zatražene dokumentacije – kaže ovaj gradski vijećnik, navodeći da u "zataškavanju slučaja Termoplin, akterima i sudionicima ne može pomoći ni jedna PR agencija".

- Ovdje se ne radi o načinu izražavanja nego se radi o prijevari građana i izrugivanju gradskim ustanovama i institucijama, za što postoje nepobitni dokazi. Ja ću i dalje ustrajati na tome da ih pribavim apsolutno sve. Sve do zadnjeg papira! – kategoričan je Avar.

"Zagrebao sam po površini"

Smatra da je samo "zagrebao po površini slučaja kojeg se čitavo vrijeme zataškavalo", odnosno da je gradonačelnik Habuš "okrenuo priču" kada je shvatio da je on u pravu. Prethodno ga je, kako ističe, optužio...

- Prilikom mojeg upozorenja i traženja da odmah odgodi sjednicu Skupštine TD Termoplin, g. Habuš zajedno s g. Matavulj i g. Medved me optužio za nanošenje štete ugledu Grada Varaždina – kaže Avar.

- Sada svojim oprečnim izjavama uporno pokušava skrenuti pažnju s glavnog problema, a to je prijevara u postupku javne nabave – smatra Avar, ističući da je odgovornost za spomenuto na gradonačelniku, jednako kao i na njegovim suradnicima.

Komentari