uoči sjednice

Avar: Današnja sjednica se ni ne bi smjela održati, a ovo su razlozi zašto

Objavljeno: 14.04.2022. 09:37

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 09:41

Vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka danas su iznijeli svoje stavove uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, dodajući kako se ona ni ne bi smjela održati zbog pada rebalansa proračuna od kojeg treba proći najmanje tri mjeseca do ponovnog stavljanja te točke na dnevni red.

Isto tako, smatraju kako je ostavka Zdravke Grđan, predsjednice Gradskog vijeća, uvjet bez kojega se uopće sjednica ne bi smjela održati, budući da je, kako navode "na najgrublji i najperfidniji način obmanula gradske vijećnike lažima da treba poništiti natječaj za zakup poljoprivrednoga zemljišta". 

Nadalje, navode i kako je nagodba između T&H Investa i Grada, koja košta 17 milijuna kuna u novcu te još 16 milijuna u zemljištu, "pokazala pravo lice SDP-a i gradskog HDZ-a". Dodaju kako je zbog toga ona 10 milijuna kuna skuplja od integralne nagodbe od koje se odustalo.

- Osvrnut ću se i na licemjerje Budimo Grad koji za javnost glume nekakve pravednike, a upravo je Petrić na međustranačkom vijeću pred desteak svjedoka izjavljivao kako je ova nagodba financijski bolja od integralne nagodbe - rekao je Avar.

'Marković podiže glas na mene'

Na današnjoj presici sudjelovao je i vijećnik Viktor Mrzlečki, predstavnik umirovljenika Čehokove liste koji je ustvrdio kako se zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković prema njemu ponaša na neprimjereni način: "Čak je i povisio glas na mene. Zvao me na razgovore samo da bi mi govorio kako se ponašati i da bi me vrijeđao", rekao je Mrzlečki.

Komentari