poskupljenje energenata

Avar: Postoji model kako smanjiti cijene grijanja

Gostujući u današnjem eTV Studiju, Zlatan Avar je rekao kako bi, da su ostali u gradskoj upravi, sada nastojali pronaći model kojim bi nastojali smanjiti udar na budžete građana...
Objavljeno: 09.03.2022. 12:51

Zadnja izmjena: 09.03.2022. 12:53

Uz svakodnevna poskupljenja, nedavno je najavljeno kako će i cijene plina će porasti, a gradski vijećnik Zlatan Avar kaže kako postoji rješenje za pokupljenje, no gradskoj upravi "ne želi davati ideje".

Gostujući u današnjem eTV Studiju, Avar je rekao kako bi, da su ostali u gradskoj upravi, sada nastojali pronaći model kojim bi nastojali smanjiti udar na budžete građana.

- Uvijek sam kritizirao Termoplin i tu se nije ništa promijenilo. Imate Termoplin koji je iskazao dobit od 10 milijuna kuna prošle godine, a gledajte, to je sad tvrtka u kojoj Grad jest većinski vlasnik, odnosno JLS-ovi su većinski vlasnici. Mi bismo sigurno našli model da taj udar na cijene nekako smanjimo. Ja neću reći kako, neću im davati ideju.

'Vidjet ćemo koji je Bosiljev interes'

Što se tiče eventualnog poskupljenja interneta, o čemu je također nedavno bilo riječi u eTV Studiju, Avar kaže kako HT želi prisvojiti infrastrukturu interneta.

- Bosilj je djelatnik HT-a i on je tu u debelom interesu sukoba, iako je potpisao raskid ugovora s Ericssonom pa kao nije zaposlenik. Oni su godinama širili svoju mrežu bez da su plaćali svoju naknadu Gradu. Radili su to i drugi operateri, to je trebalo regulirati, to se reguliralo za vrijeme naše administracije, ali mi sigurno na ovakav način ne bi priznali. A je li tu i što je gospodin Bosilj napravio, to ćemo vidjeti kad njemu završi mandat. Ako se zaposli u HT-u, onda je sve jasno. Ili u nekoj od njegovih firmi kćeri. Onda je sve jasno kakav je tu bio interes gospodina Bosilja.

'Od Belih kipa se očito odustaje'

Avar se osvrnuo i na projekte za koje su, kako tvrdi, oni ostavili potrebnu dokumentaciju i sredstva, a koji još nisu dovršeni ili pak se od njih u potpunosti odustao. Pritom se posebno osvrnuo na projekt Belih kipa gdje je trebalo biti sklonište i oporavilište za životinje s rekreacijskim centrom.

-  To smo mi dobili od države i mi imamo određeni broj godina da to ostvarimo. Godine prolaze, a ništa se ne radi. Koliko se sad vidi, imate novce od obveznica koje ste rekli da ćete namjenski potrošiti. Tu se ništa ne događa i očito će se od tog projekta odustati.

 

Komentari