doznajemo

Evo koliko vremena bi trebalo da iz Brezja nestane i zadnja bala

Ako se odbaci žalba, u što je aktualna vlastu uvjerena, pričekat će se na ponude za izvođenje radova oko mjesec dana, a nakon toga bi se sa svime izašlo pred vijećnike. Ako bi vijećnici sve „amenovali“, za konačnu sanaciju bala trebalo bi otprilike…
Objavljeno: 09.09.2022. 10:03

Zadnja izmjena: 09.09.2022. 10:09

U dosadašnjem tijeku međunarodnog natječaja za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje, kao što je poznato, pristigla je žalba T&H invest-a iz Varaždina.

Dogodilo se to u sredini ljeta, početkom mjeseca kolovoza, a gradonačelnik Neven Bosilj je tada izjavio kako se radi „o starim i svima poznatim akterima ('bivšem gradonačelniku i njegovim poslovnim partnerima', kako se izrazio) čiju je opstrukciju i žalbe najavio još prije mjesec dana“.

Njegov zamjenik Miroslav Marković ovih dana je pak, gostujući u eTV studiju, ponovno obrazložio zašto su u gradskoj vlasti uvjereni kako će žalba biti odbačena. Marković je, naime, ponovio kako je riječ o žalbi koja uvelike nalikuje onoj koja je već podnesena pri izgradnji brze ceste.

- Tada je ista ta tvrtka dala praktično istu žalbu i DKOM ju je tada odbacio kao neosnovanu te mi smatramo da nema nikakvog razloga da se to ponovno dogodi – rekao je, dodajući što bi potom trebalo uslijediti i koliko bi potrajalo.

- Nakon toga bi se, ako se odbaci žalba, nastavio natječaj do kraja, sačekale bi se ponude za izvođenje radova jer se ovdje ne radi samo o odvozu bala nego i o sanaciji odlagališta, a to bi trebalo još oko mjesec dana. Ako bi tada sve bilo u redu, na sjednici za proračun dali bismo sve pred vijećnike. Nakon toga bi se napravila sanacija koja bi trajala oko 18 mjeseci i polako bi te bale otišle u povijest - rekao je dogradonačelnik.

Pretpostavka je, dakle, ako bi se sve razvijalo prema planu – da bi u roku od godinu i pol dana iz Brezja trebala nestati i zadnja bala.

Komentari