rješenje pred vratima?

Odvoz bala počinje ubrzo nakon Nove godine? 'Vijećnici će odlučiti žele li to ili ne'

Bosilj sada navodi kako najavljena sanacija baliranog otpada ide dalje budući da je žalba T&H Invest-a odbijena...
Objavljeno: 15.10.2022. 07:58

Zadnja izmjena: 15.10.2022. 08:28

Gostujući u našem eTV studiju, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo se, između ostalog, na proces rješavanja baliranog otpada s lokacije Brezje uz riječi kako ga je nedavna tužba T&H Investa "usporila za dva mjeseca", no vjeruje da će će one maknuti do sredine 2024. godine.

Podsjetimo, za natječaj za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje pristigla je žalba tvrtke T&H Invest iz Varaždina, zbog čega je on privremeno obustavljen, dok je gradonačelnik Neven Bosilj ranije ovu žalbu prokomentirao riječima kako se "radi o starim i svima poznatim akterima", odnosno kako je "riječ o bivšem gradonačelniku i njegovim poslovnim partnerima", kako se izrazio. 

Ipak, Bosilj sada navodi kako najavljena sanacija baliranog otpada ide dalje budući da je žalba T&H Invest-a odbijena, a na sljedećem donođenju proračuna za 2023. godinu "vijećnici će odlučiti žele li da se one konačno maknu".

- Radimo s Erste bankom i s HBOR-om te vjerujem da ćemo za našu komponentu od 60 posto koje trebamo financirati dobiti kamatu od ispod 1% te ćemo sve staviti u novi proračun početkom prosinca. Onda će vijećnici odlučiti žele li da se te bale riješe ili ne žele. Ako sve prođe kako treba, početkom sljedeće godine krenuo bi odvoz bala, a po ugovoru mora trajati do 18 mjeseci. Sredinom 2024. godine prostor bi konačno trebao biti bez bala - najavljuje Bosilj.

 

Komentari