današnja sjednica

Stričak: Bale je izmislio Čačić, Trakošćansko jezero ide od kad ga nema

Objavljeno: 04.10.2023. 12:25

Zadnja izmjena: 04.10.2023. 14:02

U sklopu aktualnog sata na današnoj sjednici Županijske skupštine, pojavile su se goruće teme rješavanja bala i izmuljivanja Trakošćanskog jezera.

Naime, na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnike iz redova Reformista Nataliju Martinčević i Luku Brezovca zanimalo je hoće li župan Anđelko Stričak iskoristiti vertikalu vlasti kod rješavanja bala, odnosno u kojoj je fazi projekt izmuljivanja Trakošćanskog jezera. 

- Ne mogu se sjetiti nijednog govora župana u kojem se ne spominje vertikala vlasti, odnosno dobra komunikacija s premijerom. To je bilo vezano za projekte osmišljene u prošlom mandatu i nemaju s Vladom veze. Ipak, ovo nema veze s Vladom, radi se o političkoj volji Vlade da se to rijepi. Hoćete li iskoristiti svoj utjecaj da se riješi ovo pitanje svih pitanja? - upitala je Martinčević.

Odgovarajući na pitanja, Stričak je rekao kako su turističke brojke ove godine rekordne te kako je izmuljivanje Trakošćana ponovno pokrenuto.

- Operaciju baliranja otpada je osmislio Čačić. Projekt je izradila tvrtka Coning i sve je bilo dobro dok 2008. nije pukla ljubav između Čačića i Čehoka. Sve do danas jedini protiv rješavanja bala su Čačić i SDP. S druge strane, izmuljivanje Trakošćanskog jezera se pokrenulo, ali samo zato jer Čačić više nema doticaja s tim projektom. Kada je bio župan, kada je bio zamjenik predsjednika upravnog  vijeća Hrvatskih voda, kad je Boris Rauš slao dopise o dubini mulja, tko je održavao presice? Tko je bio glasnogovornik Borisa Rauša? Čačić. Bit će riješeno - rekao je Stričak.

Komentari