Čehok najavio tužbe

Damir Habijan: Ili ćemo bale riješiti mirnim putem ili ih 10 godina nećemo moći ni "pipnuti"

Grad Varaždin i dalje se nalazi u bizarnoj situaciji kada je riječ o zbrinjavanju bala u Brezju, a kako sada stvari stoje, prema m riječima gradonačelnika Ivana Čehoka i predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana - postoje samo dvije solucije.
Objavljeno: 04.01.2019. 12:25

Zadnja izmjena: 04.01.2019. 13:11

Grad Varaždin i dalje se nalazi u bizarnoj situaciji kada je riječ o zbrinjavanju bala u Brezju, a kako sada stvari stoje, prema m riječima gradonačelnika Ivana Čehoka i predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana - postoje samo dvije solucije.

Naime, na današnjoj presici u vijećnici Čehok je prokomentirao grupu "Varaždinsko smeće", odnosno nezadovoljne građane, koje podržava i gradski SDP, a koji se ne slažu s cijenom odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada, te će sutra na Korzu održati prosvjed.

- Svi građani imaju pravo na javno okupljanje. Ono što nije dobro, a to je njihov letak koji je pun neistina, notornih laži, uvredljiv i pun kleveta. Ja ću na taj letak reagirati po prvi put javno i sa svim raspoloživim pravnim sredstvima. Nitko neće pisati gradskoj upravi da "žderemo i pijemo na račun poreznih obveznika“, to sigurno nije razina komunikacije koju ću ja dopustiti u ovome gradu. - rekao je Čehok te se potom osvrnuo i na problem s balama u Brezju

- Ja nikada nisam građanima obećao da ću bale riješiti u mjesec dana ili u godinu dana, nego sam rekao da ćemo napraviti takav model rješavanja bala da tehnološki i ekološki to možemo zbrinuti, ali istodobno da i raščistimo sve sudske sporove, i to traje. - rekao je gradonačelnik.

Na ovu temu se obratio  predsjednik Gradskog vijeća Habijan koji je govorio iz pravne perspektive:

- U ovoj situaciji imate dva valjana pravna postupka. Grad Varaždin što god napravi bez da riješi, bilo sudskim putem što će trajati po mom mišljenju 10 godina; ili ćemo postupiti onako kako se jednoglasno odlučilo na sjednici Gradskoga vijeća, a to je da se u godinu dana mirnim putem pokuša riješiti ta dva postupka i pod tim mislim i ono što je vezano za ugovore s Pataftom. - kazao je Habijan te nastavio:

- Nažalost, ono što nas je zateklo, a što nismo znali u predizbornoj kampanji jest upravo to da smo prošle godine dobili odluku vrhovnog suda kojom zapravo ugovori s Pataftom odnosno s T7 grupom u ovom trenutku nisu ništetni. Ono što ja smatram je ako nastavimo taj postupak pred prvim stupnjem ponovno, izgledi za grad po mom mišljenju nisu najbolji, trajati će sigurno 7 do 10 godina, a u tom razdoblju mi te bale nećemo niti pipnuti.

Komentari