Banka u Varaždinu zbog prosvjeda Živog zida ranije zatvorila poslovnicu?

Piše: A.M.

Objavljeno: 13.05.2015. 20:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Osam članova Živog zida Varaždinske i Međimurske županije danas je zbog, kako ističu, deložacije obitelji Jelić iz Slatine, do koje je došlo u srijedu 12. svibnja, u Šenoinoj ulici u Varaždin prosvjedovalo protiv Partner banke.

- Naši aktivisti spriječili i spasili ovu obitelj od beskućništva. Ovim se putem mirno ukazivalo na ogroman problem već sada masovnog nehumanog i na kraju svega neustavnog otimanja jedinog doma građanima Republike Hrvatske - smatraju u Živom zidu, ističući Članak 34. Ustava Republike Hrvatske koji kaže: "Dom je nepovrediv".

- Deložacije, neotplativost kredita, te masovni blokirani računi građana su rak rana našeg društva - kategorični su članovi spomenute stranke.

Inače, danas ih je, napominju, "iznenadilo" što je poslovnica banke ispred koje su prosvjedovali već u 15 sati bila zatvorena.

- Radno vrijeme je do 15:30. Pa se pitamo, zbog čega se Partner banka boji Živog zida? Pa, mi smo narod. Da li ih možda sustiže nečista savjest? - kažu u svom priopćenju za medije.

Uz prosvjed ispred varaždinske poslovnice, još su prosvjedovali ispred poslovnica iste banke u Osijeku, Splitu, Rijeci i Zagrebu.

Komentari