javno savjetovanje

Barovi i restorani u Varaždinu novom će odlukom moći raditi duže

Novi Zakon o obavljanju ugostiteljske djelatnosti sadrži članke koje ne obuhvaća važeća Odluka o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina...
Objavljeno: 19.10.2022. 18:30

Zadnja izmjena: 19.10.2022. 18:36

Foto: ilustracija

U razdoblju od 19. listopada do 18. studenog 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina.

Novi Zakon o obavljanju ugostiteljske djelatnosti sadrži članke koje ne obuhvaća važeća Odluka o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina. Postojeću Odluku potrebno je izmijeniti i u nekim drugim odredbama. Predloženom novom Odlukom o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina žele se regulirati potrebe ugostiteljskih objekata kao neophodnoj grani turizma i gospodarstva, s pažnjom prema stanovnicima Grada Varaždina.

Pruža se mogućnost ugostiteljskim objektima s područja Grada iz skupine „Barovi“ i „Restorani“ da po pojedinačnom zahtjevu zatraže produženo radno vrijeme, definiraju se razlozi za ukidanje produženog radnog vremena ili za raniji završetak radnog vremena pojedinih ugostiteljskih objekata, definiraju se uvjeti za organizaciju manifestacija te će se stvoriti povoljniji pravni okvir za daljnji razvoj ugostiteljske djelatnosti u skladu sa zakonom. Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 18. studenog 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina, Petra Preradovića 10, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Odluku o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Komentari