odlagalište jerovec

Batinić proziva: Inspekcija često dolazi u Jerovec, ne znam kakve se igre igraju

Kako je rekao, ovih dana napunit će se godina dana otkako su krenuli pritisci da se u ivanečki Jerovec dovozi mješani komunalni otpad s područja grada Varaždina te 12 okolnih gradova i općina...
Objavljeno: 24.06.2022. 11:41

Zadnja izmjena: 24.06.2022. 12:03

Prilikom potpisivanja ugovora o gradnji novog, većeg reciklažnog dvorišta u Ivancu, gradonačelnik Milorad Batinić osvrnuo se i na situaciju s odlagalištem u Jerovcu.

Kako je rekao, ovih dana napunit će se godina dana otkako su krenuli pritisci da se u ivanečki Jerovec dovozi mješani komunalni otpad s područja grada Varaždina te 12 okolnih gradova i općina. Zbog toga je, podsjetimo, Batinić najavljivao žestok bunt i blokade prometnica, a Grad Ivanec proveo peticiju za koju je gradonačelnik u našem eTV studiju rekao kako je "slučaj u proceduri te da se nada pozitivnom ishodu".

Sada kaže kako se pritisci sporadično nastavljaju te kako je prije nekoliko dana na odlagalištu otpada u Jerovcu bio inspekcijski nadzor.

- To su isti pritisci kakvi su bili u početku iako smo prema resornom ministarstvu i prema inspektoratu uputili dopis, a pokrenut je i upravni spor koji nikako da se krene u rješavanje. Priložena je sva potrebna dokumentacija koju posjeduju Ivkom i Grad Ivanec. Ivkom je dobio pravo građenja na način da otpad u Jerovec odlaže samo šest uprava s područja bivše općine Ivanec. Ne znam kakve se igre igraju, inspekcija često dolazi. Samo me zanima koliko je puta ta inspekcija bila kod bala u Brezju, kao i u Zagrebu.

Batinić dodaje i kako pokušavaju uspostaviti kontakte s ministarstvom, a u godinu dana održan je samo jedan sastanak krajem prošle godine sa sada već bivšim ministrom. 

- Što se tiče upravnog spora, želio bih da se što prije donese pravorijek jer je to zadiranje u nečije vlasništvo. To je već neka vrsta eksproprijacije kada imaš zemljište, a neko drugi želi njime upravljati mimo svega što je propisano - zaključio je Batinić.

Komentari