'Zemlja znanja, a ne kameno doba'

Batinić Šustaru i Oreškoviću 'prenio pozdrave' srednjoškolaca: „Jeftinija je karta za Njemačku“

Objavljeno: 09.06.2016. 11:31

Zadnja izmjena: 09.06.2016. 12:19

Uoči današnje saborske sjednice predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić u Saboru zatražio je stanku, apeliravši na saborske zastupnike i ministra obrazovanja Predraga Šustara da se donese odluka o sufinanciranju srednjoškolskog prijevoza.

– Molim vas da zbog nemogućnosti funkcioniranja ove Vlade ne ispaštaju naši građani, posebice ne oni mladi. – rekao je Batinić.

Ministru Šustaru i premijeru Oreškoviću 'prenio je pozdrave' školaraca, studenata i njihovih roditelja, koji su mirnim prosvjedom u Varaždinu ukazali na nepravdu. Također, Batinić je svim saborskim zastupnicima podijelio letke s porukama upućenima aktualnoj Vladi.

>> 'Zemlja znanja, a ne kameno doba': Jutros na Autobusnom kolodvoru mirni prosvjed zbog prijevoza učenika

– Ministre Šustar, zašto je karta za Njemačku jeftinija od one koju će moji roditelji morati platiti za moj prijevoz? – samo su neke od poruka s današnjeg prosvjeda koje je prenio Batinić, istaknuvši važnost donošenja odlukeprije raspuštanja Vlade.

Podsjetimo, Vlada u proračunu još uvijek nije osigurala sredstva za prijevoz učenika, već su školama naložili da pribave OIB‐e učenika i osoba iz njihovih kućanstava kako bi se izračunao cenzus, a rješavanje toga moglo bi potrajati i nakon rujna. Mjesečna karta za autobus stoji između 650 i 1.300 kuna mjesečno, dok je cijena karte vlaka od 200 do 300 kuna.

Komentari