reakcija

Batinić: Zbog Uredbe kojom Varkom preuzima Ivkom razmatramo ustavnu tužbu

Objavljeno: 02.07.2023. 10:21

Zadnja izmjena: 02.07.2023. 10:24

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je sjednici ovog tjedna donijela novu Uredbu o uslužnim područjima za cijelu Hrvatsku, a njome je ujedno određeno da Varkom d.d. Varaždin postaje jedini isporučitelj vode na cijelom području Varaždinske županije, pa tako i u gradu Ivancu.

Gradonačelnik Milorad Batinić povodom toga je poručio kako je u kontaktu s određenim brojem grado(načelnika) s kojima dijele poglede i problem, te da zajedno razmatraju ustavnu tužbu.

-To je iznimno loša poruka koju je Vlada poslala svojim građanima: s jedne strane, njome je oduzela lokalnoj samoupravi njeno autonomno pravo na odlučivanje o svojoj imovini, dok je, s druge strane, građanima pokazala da do njihove volje drži kao do lanjskog snijega! A sve uz alibi priču da na okrupnjavanju vodoopskrbe inzistira Europska komisija. Primjeri iz susjednih država-članica EU po tom pitanju demantiraju Vladu RH. Odlučivanje o broju isporučitelja vodnih usluga je isključiva nadležnost svake članice EU -  rekao je Batinić između ostaloga, dodajući da je 10.000 građana Ivanca potpisalo peticiju.

Komentari