grad varaždin kupuje bazene

Bosilj za bazene teško prozivao vlast, Čehok udario penkalom: "Slušajte me SDP, dosta je sad!"

Duža rasprava od one o novom sustavu prikupljanja otpada, bila je samo ona o kupnji kompleksa na kojemu se nalaze dravski bazeni, pri čemu je poprilično zaiskrilo na relaciji između Nevena Bosilja (SDP) i gradonačelnika Ivana Čehoka...
Objavljeno: 10.07.2018. 19:32

Zadnja izmjena: 10.07.2018. 22:25

Foto: Luka Šalamun

Duža rasprava od one o novom sustavu prikupljanja otpada, bila je samo ona o kupnji kompleksa na kojemu se nalaze dravski bazeni, pri čemu je poprilično zaiskrilo na relaciji između Nevena Bosilja (SDP) i gradonačelnika Ivana Čehoka.

Bosilj je ponajprije prozvao gradonačelnika da klubu SDP-a nisu dostavljeni dokumenti, na što se nadovezao predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan riječima kako još nije istekao rok, dok je Čehokov odgovor glasio: „Mogli ste i s Marxom (navodno ime Bosiljevog psa) doći kod mene u ured, odmah biste dobili ugovor, kao što je svojevremeno Dejan Težak dobio dokumente. Imamo i pametnijeg posla, nego upregnuti sve službe da vam odmah traže dokumente“.

Neven Bosilj je kasnije „demantirao“ da mu se pas zove Marx, rekavši da se zove Max, a u uvodnoj raspravi gradonačelnika optužio za netransparentnost, ulaganje veće od milijun kuna bez odluke gradskog vijeća, ulaganje u privatnu imovinu prije odluke o kupnji, ulaganje inače strogonamjenskih sredstava za vodne građevine; naveo je da Varkom nije registrian za radove koji su izvršeni, da će se Gradski bazeni opteretiti za dodatnih pola milijuna na već 5 milijuna kuna gubitka, te naposlijektu – da Grad kupuje nešto što je prije 30 godina „besplatno poklonjeno Turistu“.

"Optuživanje vam neću dopustiti!"

Uslijedio je vrlo žustar odgovor Čehoka, koji je prethodno o govornicu udario penkalom: „Slušajte me SDP, dosta je sad! Ako niste bili dio 'one vlasti', pa što ste vi, Marković i Ister bili u Nadzornim odborima?! Nemojte izigravati pred građanima Varaždina pajace. Šest godina ste pregovarali s Turistom, ništa niste napravili! Kakve veze ja imam 1988.?! Pa što niste 1998. (kada se također bili na vlasti, vi i HNS-ov gradonačelnik g. Obranić) donijeli odluku da to nejde Turistu?! Spominjete neke koruptivne radnje, neću vam dopustiti da optužujete ljude! Ako ste imali bilo kakve sumnje, trebali ste to na drugim mjestima prijaviti“.

Čehok je dalje naveo da je tada uloženo 2,3 milijuna kuna,  sve je „trajalo pet ljeta“, a onda je on 2003. zaustavio daljnja ulaganja jer se s pokojnim vlasnikom Turista nije mogao dogovoriti za cijenu: „Nikad nisam rekao da je 1,3 milijuna plaćeno iz proračuna, a 100 ljudi ovdje i 300 njih u Varkomu ne može naći dokument u kojem se to proglašava vodnom građevinom. Bez vijeća nikad ne bismo donijeli odluku, nikakva to nije vodna građevina, riječ je o opcijskoj kupnji. Nakon 18 godina uspjeli smo postići dobru cijenu jer je g. Bek proznala da je to za dobrobit građana“.

Na kraju, nitko protiv

Naposlijetku se u raspravu uključio i Davor Patafta sa zaključkom da je riječ povoljnoj kupnji jedinstvene lokacije, a „raspravlja se o tome vrijedi li ili ne vrijedi – privatizaciji, Marxu, Maxu, partizanima, ljubicama i strinicama“. SDP je također dodao da je revitalizaciju istog kompleksa imao u programu (ali s dužom sezonom od dva mjeseca), te je naposlijetku kupnja izglasana s 18 glasova za, 4 suzdržana i niti jednim protiv.

Komentari