osvrt

eTV - Bedeković: Toplice su propustile generacijsku priliku!

Bedeković je, podsjetimo, bio kandidat za gradonačelnika toga grada, sada je županijski vijećnik, a ovime što je rekao mislio je na Strategiju razvoja Varaždinskih Toplica koja je u prvom dijelu godine izazvala veliku buru.
Objavljeno: 11.06.2022. 08:40

Zadnja izmjena: 11.06.2022. 08:58

Gostujući u eTV studiju, potpredsjednik Reformista Varaždinske županije kategorički je ustvrdio kako su Varaždinske Toplice propustile generacijsku priliku.

Bedeković je, podsjetimo, bio kandidat za gradonačelnika toga grada, sada je županijski vijećnik, a ovime što je rekao mislio je na Strategiju razvoja Varaždinskih Toplica koja je u prvom dijelu godine izazvala veliku buru.

- Propuštena je jedna generacijska prilika da se Varaždinske Toplice dignu na jedan visoki nivo, da se uloži dodatnih 600 milijuna kuna, ali ta prilika je nažalost propuštena. U mandatu proteklog župana u Specijalnu bolnicu je uloženo ukupno oko 280 milijuna kuna. Sva sreća i za građane Varaždinskih Toplice i za cijelu županiju i državu što je izgradnja Spinalog centra započela za vrijeme Čačića i kad sam ja bio predsjednik Upravnog vijeća pa aktualna vlast nije mogla blokirati taj projekt. 

'Sada Topličanci gledaju bazene kroz ogradu'

U nastavku emisije Bedeković je prozvao i županijske vijećenike iz Varaždinskih Toplica, te ih optužio da se, kako je rekao "ne žele zamjeriti svojem šefu", misleći na župana Anđelka Stričaka.

- Zanimljivo je da u Županijskoj skupštini, osim mene, iz Varaždinskih Toplica imamo još tri vijećnika, a to su gradonačelnica Dragica Ratković, Željko Dvekar i Dragutin Kranjčec. Jedini sam ja izričit pobornik daljnjeg razvoja Varaždinskih Toplica. Svi su oni dio vladajuće koalicije pa se valjda ne žele zamjeriti svom šefu, odnosno županu. Kranjčec je u emisiji spomenuo da će razvoj za koji se ja zalažem dovesti do toga da Topličanci bazene gledaju kroz ogradu. Odite sada u Toplice pa ćete vidjeti da upravo sad Topličanci bazene gledaju kroz ogradu i odlaze na kupanje u Čakovec, Varaždin ili Koprivnicu, što je stvarno tragično.

'Grad se vodi stihijski i neorganizirano'

Bedeković je išao još dalje te je vlast u Varaždinskim Toplicama prozvao za netransparentnost (ukidanje sjednica uživo), te za odustajanje od namjere da se dječji vrtić rekonstruira nakon što su projekti već bili izrađeni.

- Grad se i dalje vodi stihijski i neorganizirano, a jedan od primjera za to je da smo pet godina slušali kako će se rekonstruirati postojeća zgrada dječjeg vrtića Tratinčica, da bi sad na sjednici prije dva tjedna saznali da planiraju prijaviti na MPO izgradnju novog vrtića, što je potpuno odstupanje od ideje s kojom su išli i na prve i na druge izbore te rasipanje gradskog novca. Projekti su se već platili, da bi se sad išlo ponovno projektirati potpuno novi vrtić. Projektira se već treći vrtić, a još nijedan nije sagrađen.

 

Komentari