dnevna bolnica

Foto - Beroš obišao 74 milijuna kuna vrijednu novu bolničku zgradu

Objavljeno: 28.12.2021. 08:15

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 11:38

Ministar zdravstva Vili Beroš jučer je obišao 74 milijuna kuna vrijednu novu zgradu dnevne bolnice i objedinjenoga hitnog bolničkog prijama.

Obilazak se održao u Općoj bolnici Varaždin u pratnji župana Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec te ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damira Poljaka. Nova zgrada će se uskoro otvoriti, a jedan će njezin dio, bude li potrebno, služiti i za oboljele od covida.

Novi prostori dnevne bolnice koji uključuju prostore interne medicine, kirurgije, urologije, otorinolaringologije, oftalmologije te jednodnevne opće kirurgije, vrijedni su 51 milijuna kuna. Izgradnja i opremanje objedinjenoga hitnog bolničkog prijama koštala je 23 milijuna kuna. Projekti su sufinancirani novcem iz Europske unije.

Ministar Beroš je pritom istaknuo kako je ovaj projekt jedan od novih infrastrukturnih projekata u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Kako je najavio ravnatelj varaždinske Opće bolnice, ovaj objedinjeni hitni bolnički prijam trebao bi se otvoriti kroz dva tjedna, a prostorije dnevne bolnice služit će se i za covid pacijente zaražene omikron sojem virusa.

Dobivena građevinska dozvola

U Općoj bolnici Varaždin gradit će se i središnji operacijski blok, vrijedan više od 400 milijuna kuna. Poljak je pritom rekao kako su za njega dobili građevinsku dozvolu te da uskoro kreću s raspisivanjem natječaja za izgradnju.

Komentari