Besplatne radionice i tribina za obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja

Objavljeno: 25.09.2015. 14:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Ilustracija

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Upravo u Tjednu cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima razvija projekt s događanjima u svim dijelovima Republike Hrvatske, koji će građanima omogućiti upoznavanje s mogućnostima obrazovanja i učenja.

Tjedan cjeloživotnog učenja obilježit će i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin raznim radionicama, prezentacijama i tribinom, a održavat će se od ponedjeljka, 28. rujna, do nedjelje, 4. listopada.

CISOK će tjedan cjeloživotnog učenja započeti tribinom o volontiranju što će se održati u ponedjeljak, u Centru za mlade Grada Varaždina s početkom u 18 sati. Posjetitelji tribine moći će saznati sve što ih zanima o volontiranju.

Od utorka će se u CISOK-u održavati razne radionice i prezentacije. Kako obraditi tekst moći će se saznati 29. rujna u prostorijama CISOK-a od 13 do 14 sati, a idućeg dana 30. rujna u istom terminu, učit će se tablični izračuni. Istog dana u 17 sati održat će se radionica Vještine javnog nastupa.

U četvrtak, 1. listopada od 13 do 14 sati u prostorijama CISOK-a održat će se radionica na temu Prezentacije. U 18 sati istog dana u Centru za mlade Grada Varaždina održat će se interaktivno predavanje Freelancing - prednosti i zamke. Sudjelovanje u svim radionicama i tribini je besplatno.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Komentari