veliki korak

Sjever Hrvatske dobiva prvi simulator leta - ni manje ni više uključen je Boeing

Objavljeno: 01.11.2023. 08:37

Zadnja izmjena: 03.04.2024. 12:14

Foto: Ilustracija

U Ludbregu je pred završetkom europski projekt vrijedan čak 3,5 milijuna eura koji grad provodi u suradnji s Kraljevinom Norveškom i njihovim obrazovnim sustavom. Riječ je o Regionalnom znanstvenom centru za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – Lori.

Ovim projektom u Ludbreg se dovodi novi koncept u obrazovanje djece, a to je norveški sustav Newton soba. Regionalni centar Lori imat će ih dvije za početak, a paralelno će raditi na trećoj. Jedna od soba bit će bazirana na matematici, fizici i astronomiji, a u sklopu nje nalazit će se i simulator letenja koji će djeci pružiti mogućnost da kroz praktičan rad vide što prirodne znanosti mogu pružiti. U projekt je uključen globalni prozivođač zrakoplova Boeing, rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

- Imat ćemo u suradnji s Boeingom i prve simulatore letenja na području sjevera Hrvatske i željeli bismo otvoriti neka nova zanimanja, zanimanja budućnosti, da se ozbiljno shvati da se vrijeme mijenja. Mi bismo htjeli da se obrazuju kod nas i piloti dronova – rekao je Bilić.

Komentari