Izmjene i dopune komunalnog reda

Biškupčani i gradski čelnici bez dogovora oko držanja stoke – sprema se referendum?

Objavljeno: 25.05.2016. 10:49

Zadnja izmjena: 25.05.2016. 11:03

Foto: Reformisti

Na zboru građana održanom jučer, 24. svibnja., u 7. mjesnom odboru Biškupec, koji je inicirao predsjednik Vijeća mjesnog odbora Juraj Rožić (Reformisti), raspravljalo se o prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu.

Građani su posebno zabrinuti zbog mogućnosti otvaranja stočnih farmi na području 7. mjesnog odbora Biškupec i traže povlačenje te Odluke, iako su predstavnici grada, među kojima nije bio gradonačelnik Habuš, rekli da to nije namjera.

– Nažalost, iskustvo s ovom gradskom vlasti je takvo da više ne vjerujemo nikakvim obećanjima i uvjeravanjima. Habuš nas godinama uvjerava da će maknuti bale smeća koje truje najviše upravo građane 7. mjesnog odbora, no to se još nije dogodilo. Dapače, za njegovog mandata dodijeljena je koncesija za obradu komunalnog otpada tvrtki „Univerzal“ i to neposredno kraj naših dvorišta. – rekao je Juraj Rožić.

– Iz argumentacije koju smo dobili od gradskih službi jasno je da se Odluka mora donijeti kako bi se spriječilo inspekcijsko kažnjavanje građana, no Odluka mora biti napisana na način da se potpuno jasno onemogući bilo kakvo otvaranje farmi ili povećanje kapaciteta postojećih objekata za uzgajanje životinja. – istaknula je Martinčević.

S obzirom na oprečna mišljenja građana oko držanja stoke i peradi i za privatne potrebe, predloženo je da se u organizira savjetodavni referendum na kojem bi se svi građani 7. mjesnog odbora mogli izjasniti, a temeljem volje većine građana donijela bi se konačna odluka.

Komentari