pokroviteljica baroknih večeri

Bobić i Rojnik zajedno s Čehokom u gostima na Pantovčaku kod predsjednice Kolinde

Objavljeno: 16.11.2017. 08:32

Zadnja izmjena: 16.11.2017. 08:50

Ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić i organizator Večeri Raymond Rojnik - zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom - na Pantovčaku su se susreli s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

S obzirom na brojne državničke dužnosti predsjednica - ujedno i stalna pokroviteljica varaždinskog baroknog festivala - nije nazočila ovogodišnjim koncertima, pa je susret u Uredu predsjednice bio prilika za sumiranje još jednog uspješnog festivala s Mađarskom kao zemljom partnerom. Naši su predstavnici predsjednicu upoznali i s pripremama za iduću godinu i 48. izdanje VBV-a kada će zemlja partner biti Japan. Predsjednica je izrazila zadovoljstvo što će barokni festival u 2018. biti i središnji dio obilježavanja 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana.

Čehok je pozvao je predsjednicu Grabar Kitarović da u blagdansko vrijeme posjeti Varaždin, a ona je izrazila nadu kako će iduće godine posjetiti barem jedan od koncerata na Baroknim večerima.

- Iznimno nam je drago što smo imali prigodu susresti se s predsjednicom Grabar Kitarović koja je i pohvalila naše napore da upravo kulturom snažnije povezujemo našu domovinu sa zemljama u inozemstvu, pa i dalekim Japanom, iz kojeg očekujemo odlične glazbenike koji će našoj festivalskoj publici pokloniti nesumnjivo nova glazbena barokna otkrića i pokazati kako se barokna glazba izvodi u dalekoj zemlji "izlazećeg Sunca". - istaknuo je Bobić nakon susreta na Pantovčaku.

Komentari