traju veliki radovi

FOTO Bili smo u Marofu gdje se gradi centar za palijativnu skrb s nova 72 kreveta, vrijedan 51,5 milijuna kuna

Objavljeno: 24.02.2018. 09:27

Zadnja izmjena: 24.02.2018. 11:23

Foto: Luka Šalamun

Varaždinska opća bolnica prolazi kroz jednu veliku fazu energetske obnove i ulaganja koja uključuje trenutno 7 objekata u vrijednosti od 83 milijuna kuna, a do kraja ove godine radovi na svim objektima trebali bi biti gotovi. No, obnovu ne prolaze samo objekti unutar varaždinskog bolničkog kruga već i bolnica u Novom Marofu, koja djeluje u sklopu varaždinske Opće bolnice.

Prema riječima dožupana Roberta Vugrina, veliki projekt provodi se i u  bolnici u Novom Marofu gdje se trenutno graditi novi centar za palijativnu skrb s nova 72 kreveta, u vrijednosti od 51,5 milijuna kuna u potpunosti bespovratnih sredstava, a u sklopu tog projekta, osim gradnje novog centra za palijativnu skrb, koji će sada imati sveukupno 89 kreveta, obnovit će se i dvije susjedne zgrade bolničkog kompleksa.

Točnije, izgraditi će se i novi, spojni objekt u kojem će se skrbiti za bolesnike s najtežim dijagnozama, a ujedno će biti nabavljena i nova, vrijedna medicinska oprema. Važno je napomenuti da će u sklopu ovog projekta, uz energetsku obnovu i gradnju spomenutih objekata biti izgrađena i trafostanica te servisna interna prometnica.

- Radovi napreduju prema planu, što znači da će do kraja travnja ove godine biti dovršeni grubi građevinski radovi na spojnom objektu. Nakon toga slijedi unutarnje uređivanje i opremanje, a očekujemo da će cijeli projekt biti završen do kraja rujna ove godine - rekao je Vugrin.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Komentari