svečana dodjela

Foto - Općoj bolnici Varaždin dodijeljeni certifikati kvalitete

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.09.2022. 13:05

Zadnja izmjena: 22.09.2022. 13:21

Danas je u Općoj bolnici Varaždin održana svečanost dodjele certifikata kvalitete, a kako je rečeno na današnoj konferenciji za medije, ovim certifikatom OB Varaždin zadovoljila je najviše kvalitete zdravstvene skrbi i sigurnosti pacijenata.

OB Varaždin jedna je od rijetkih ustanova u Hrvatskoj koja se odlučila na vanjsku potvrdu i koja je dobila ovo priznanje uspješnosti, rekao je Krešimir Antonio Paliska, izvršni direktor američke akreditacijske.

Konkretno, dodijeljen je akreditacijski certifikat koji potvrđuje da je ustanova usklađena sa zahtjevima International Acccreditacion Standards for Healthcare Organizations V5.0, certifikat sustava upravljanja kvalitetom kojim se potvrđuje da je sustav upravljanja usklađen s ISO 9001:2015, te certifikat sustava upravljanja kvalitetom kojim se potvrđuje da je sustav upravljanja usklađen s EN 15224:16.

Ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak istaknuo je kako je izniman trud i požrtvovnost pomoćnice za kvalitetu doktorice Dobec-Gorenak i njezinog tima i svih djelatnika OB Varaždin rezultirao dobivanjem ovih certifikata.

-Sigurnost naših pacijenata iznimno je važan elemenat djelotvornog i učinkovitog zdravstvenog sustava u kojem prevladava kvaliteta. Sigurnost pacijenata predstavljena na način na koji se bolesnici i osoblje štite od pogrešaka, ozljeda i nesreća. Kvaliteta zdravstvene skrbi i pacijentova sigurnost dio su profesionalne etike zdravstvenih djelatnika. Sustav kvalitete omogućuje nam analizu dosadašnje prakse i kroz taj način pronalazimo nedostatke i ukljanjamo ih - naglasio je Poljak.

'Srce zdravstvenog sustava'

Župan Anđelko Stričak je naznačio kako je Varaždinska županija osnivač šest ustanova u zdravstvu, a Opća bolnica Varaždin je srce tog zdravstvenog sustava.

- Vjerujem da sve naše zdravstvene ustanove jako dobro surađuju i naravno da je to još jedan dodatan iskorak u toj kvaliteti. Preostaje nam samo da ako igdje još možemo, malo doradimo ili napravimo iskorak i u vašim privatnim životima, ali zaista sve što je u našoj moći kao osnivača budite sigurni da ćemo odraditi.  Ne samo da vama bude bolje, nego da svi naši korisnici zdravstvenih usluga budu što bolje i kvalitetnije tretirani. Smatram da ćemo s tim ciljevima zaista izgraditi jedan sustav za idućih 20 odnosno 30 godina-rekao je župan Stričak.

Komentari