revitalizacija aerodroma

Idući mjesec se otvara servis business avijacije, uskoro i restoran?

"Upravo je u završnoj fazi uređenje hangara od strane zakupca Jung Skyja koji bi trebao idućeg mjeseca početi s radom. On će imati servis zrakoplova, što će biti jedini servis zrakoplova poslovne, business avijacije u Hrvatskoj", najavio je gradonačelnik Bosilj...
Objavljeno: 18.07.2022. 08:56

Zadnja izmjena: 18.07.2022. 08:59

Uz sve aktualnosti u Gradu Varaždinu, gostujući u našem eTV studiju, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj najavio je i radove na oživljavanju varaždinskog aerodroma koji su u tijeku.

Podsjetimo, Bosilj aerodrom smatra prioritetom prometa ovog područja, a prilikom njegovog otvorenja najavio je i low-cost letove poput RyanAir-a, usporedivši ga s aerodromom u Firenzi te naglasio kako je talijanski mnogo kraći, a ipak apsorbira mnogo veći promet nego naš najveći aerodrom - onaj zagrebački.

- Radi se na aerodromu, upravo je u završnoj fazi uređenje hangara od našeg zakupca Jung Skyja koji bi trebao idućeg mjeseca početi s radom tamo. On će imati servis zrakoplova, što će biti praktički jedini servis zrakoplova poslovne, business avijacije u Hrvatskoj. Očekuje se da će podosta zrakoplova dolaziti na servis na varaždinski aerodrom. U ponedjeljak smo konačno uspjeli, nakon dva neuspjela pokušaja, provesti javnu nabavu za krovište aerodromske zgrade da zaustavimo daljnje propadanje, tako da u ponedjeljak počinju radovi na uređenju krovišta.

'Uskoro kafić i restoran'

Dodaje kako će revitalizacija aerodroma Varaždin učiniti privlačnom destinacijom u turističkom i gopodarskom smislu.

- Uskoro ću imati sastanak s potencijalnim ulagačima u noćnu rasvjetu, a uskoro ide i najam restorana i kafića. Ta priča se pokreće. Nešto što je bilo sustavno uništavano zadnjih desetak godina i dovedeno do toga da je stanje u aerodromskoj zgradi stanje strašno, to nije jednostavno pokrenuti - zaključio je Bosilj.

 

Komentari