gerontodomaćice

Bosilj: Ako treba, Grad će umjesto države financirati nastavak brige za starije osobe

Objavljeno: 05.11.2021. 09:31

Zadnja izmjena: 05.11.2021. 09:31

U Varaždinu je u projektu "Nauči pruži potporu u lokalnoj zajednici 2" bilo zaposleno šest žena. No, korisnici njihovih usluga ostat će zakinuti jer je projekt završen u očekivanju da se ponovo pronađu sredstva.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a vrijednost projekta je malo više od 1,3 milijuna kuna. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Grad Varaždin, Općina Vidovec, Općina Jalžabet, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina Beretinec i Općina Sveti Ilija.

U Gradu Varaždinu održan je prijem za žene koje su sudjelovale u projektu "Nauči pruži potporu u lokalnoj zajednici 2", a gradonačelnik Neven Bosilj im je zahvalio i čestitao na obavljenom poslu tijekom kojeg su brinule o starijih sugrađanima.

Gradonačelnik je, primivši informaciju o tome izjavio kako ga je šokirala činjenica da država nije produžila projekt. - Žao mi je što me ranije nisu obavijestile o tome kako bi omogućili nastavak projekta osiguranjem sredstva u gradskom proračunu, odnosno u rebalansu proračuna za studeni i prosinac. Grad će svakako reagirati ako država ne nađe način kako pomoći našim teško zaposlivim sugrađanima, a time i onima čija je njihova pomoć potrebna. Ukoliko država ne nastavi slijedeće godine uz pomoć eurofondova sufinancirati projekt, Grad će se potruditi naći sredstva u proračunu - rekao  je gradonačelnik.

Komentari